fbpx

Jag vill koncentrera mig på myset

Förra veckan satt jag på ett jobbmöte med en ny samarbetspartner och fick frågan om jag som journalist har något specialområde jag är extra bra. Vid den frågan börjar jag oftast skruva på mig och svamlar något om att jag kan tackla vilket ämne som helst – för så är det. Som journalist är man expert på ett ämne i dag och på ett annat i morgon. Det är en av orsakerna till att jag tycker om att jobba som journalist. Jag får vara nyfiken och lära mig så mycket nytt via jobbet.

Men vad svarade jag då på frågan förra veckan? Jo, att jag är bra på att skriva texter som gör folk glada. Jag vill att människor ska kunna luta sig bakåt och läsa en välskriven text om något positivt och intressant. Jag har aldrig haft ambitioner på att bli en hårdnackad politisk journalist. Själv gillar jag att koncentrera mig på myset. Det finns så mycket hemskheter i världen och jag vill sprida positiva nyheter. Glada texter.

För knappt två veckor sedan skrev Anne en kolumn om lycka. Responsen blev så överväldigande positiv att det nu finns planer på att ge ut en antologi om lycka. Jag tycker det låter härligt! Vi behöver mer glada och fina historier för att orka med den verklighet vi ändå är tvungna att tackla. Jag ska absolut försöka få ihop en text om lycka. Enligt Anne är det okej med både fiktiva och sanna historier. Kanske vill du också skriva något?

kuggelyckaI februari 2014 var jag väldigt lycklig på den här stranden i Ecuador.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »