fbpx

Skynda dig älskade, skynda att älska

I år har det gått 50 år sedan Höstvisan uruppfördes. Jag minns inte att vi skulle ha sjungit den hemma när jag var liten, men jag älskar den sången. Det är kanske det finska vemodet och Tove Janssons fantastiska text och de allt mörkare kvällarna som får känslorna att svalla fram. Kan lyssna på sången hur många gånger som helst utan att tröttna.
I kvällens Vega visor spelades flera versioner upp av Höstvisan, så vill du göra en djupdykningen i höstmelankolin ska du absolut lyssna på programmet! Nedan en av många många versioner av Höstvisan.

https://www.youtube.com/watch?v=dC93ebwZr1M

Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort,
går och tänker på allt det där man borde.
Det finns så mycket saker jag skulle sagt och gjort
och det är så väldigt lite jag gjorde.

höstenHösten är inte endast mörker, gårdagens väder var alldeles underbart!

0

4 svar

  1. Åh. Höstvisan. Någon gång i lågstadiet uppträdde en mängd körer i Finlandiahuset och sjöng bland annat Höstvisan. Och att jag minns hela grejen beror på att jag senare, som äldre träffade en annan tjej som också varit med och att vi båda mindes samma grej, nån svimmade. Kanske mitt i Höstvisan. Och den är så fin så fin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »