fbpx

Inget NaNoWriMo i år

Fick idag ett mejl om att NaNoWriMo-sidan för 2015 nu är igång. Ni vet inte hur mycket jag vill delta, men jag har helt enkelt inte tid och det gör mig så ledsen. Fastän fjolårets deltagande hör till det mest galna jag gjort så kan jag ju inte tycka att det var dåligt med tanke på att jag i slutet av månaden hade ett råmanus i handen (eller okej, på datorn).
I år ska jag i stället försöka köra något sorts redigeringsnano. I slutet av oktober eller i början av november tänkte jag nämligen skicka ettan till förlag och då har jag tid att koncentrera mig på tvåan som jag då alltså skrev under nano ifjol. Skulle vara så kul att slänga mig över ett helt nytt projekt, men det finns det inte plats för just nu. Jag får väl vänta till nästa år i stället, snyft!

Men ska du delta i nano? Om du ens överväger – gör det! Ett galet projekt som i sämsta fall resulterar i lite (vs mycket) text. Det går ju inte att förlora hur man än gör. Och som hett tips: det kan vara bra att ha någorlunda klart för dig vad manuset ska handla om så fastnar du inte lika lätt.

Skärmavbild 2014-11-19 kl. 17.11.24Så här såg min kurva ut ifjol. Kan fortfarande känna pressen av att producera så mycket text varje dag, men kommer aldrig att glömma känslan den 30 november!

P.S. Snälla nån delta så får jag följa med processen!

0

18 svar

   1. Jag undrar lite över samma saker som Anni Svensson, men… tja, det är väl att anmäla sitt intresse, skapa en profil och om inte annat – lära sig ytterligare en läxa av att inte lyckas 😛

  1. Det är brutalt bra! Jag tror på att man måste tvinga sig själv att göra diverse saker, annars blir det kanske inget eller tar tusen år. Så nano är helt fantastiskt, är på riktigt ledsen för att jag inte hinner med det i år. 🙁

   1. Ajnej! Så du menar att jag ska blogga om saken också 😀 Det ska bli. Du kan titulera dig min personliga skriv-peppare och expert på allt som har med NaNoWriMo att göra!

 1. Filar ännu på manus från förra året, men har nån slags galen idé om att jag ska vara färdig med det innan november. Jag tänkte köra i år också, längtar! 😀

  1. Heja du! Jag vill så gärna, men att ha tre manus på gång samtidigt blir för mycket… 😀 Hoppas ju att få bearbeta ettan tillsammans med förlag. 🙂

 2. Hej, spännande det där. Jag är lite sugen på att vara med men hittar inte alla svar på mina frågor när jag sökt och läst frågor/svar, så fungerar det osv. Lägger man in text löpande varje dag för att sedan i slutet lägga upp alltihop? Och kan alla andra läsa det man skriver löpande eller hur fungerar just den processen? Jag vill ju på nåt sätt att mina texter ska synas och läsas, men inte förrän jag är helt klar. Så, hur fungerar det? Toppen om du kan berätta 🙂

 3. Oj, vad skoj! Jag håller på att skapa ett konto nu, men vet inte alls hur det kommer gå när jag ska börja på en avhandling i samma veva. Inspirerad blev jag hur som helst, tack för tipset! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »