fbpx

Ett litet textprov

Igår och idag är det premiär för höstens andra skrivarkurs som består av 2 + 2 dagar och en handledarträff. Det är otroligt intressant och givande att ta del av andras texter. När jag ska kommentera vad andra skrivit funderar jag automatiskt på min egen text och mitt egna skrivande.
Min text diskuterades igår och fick väldigt positivt bemötande – vilket naturligtvis gör mig jätteglad. Textsnutten var från manus nummer två som tyvärr legat i träda medan jag kämpat med ettan som nu är hos lektören (ska få respons den här veckan!). Jag hoppas hoppas hoppas att de kommentarer jag får av lektören mest innebär finslipning så att jag kan skicka in manuset till förlaget i höst så att jag sedan kunde koncentrera mig på tvåan ett tag.

Är så ivrig för det projektet, det är nåt jag verkligen tror på. Det handlar alltså om studielivet i Helsingfors på en fiktiv studentnation. Berättelsen skiftar mellan tre perspektiv för att belysa olika stadier av studierna. Här ett litet smakprov från texten som inte avslöjar alltför mycket. Kommentera gärna!

Stanken av utspilld öl slår emot när hon kommer in i trappan. Hon kliver två trappsteg åt gången uppför de nötta trapporna som leder till fjärde våningen och Västra Nylands Nations anrika festlokal. När hon skjuter upp dörren känner hon ölstanken starkare, den blandas ihop med lukten från fimpade cigaretter och en speciell odör som etsat sig fast i väggarna. Inte ens stans bästa städfirma hade lyckats göra något åt saken. Många tycker dessutom att det vore synd om nationen skulle dofta gott. Det ska lukta öl, snapsvisor och alltför starka drinkar. Cigaretter, hårspray och hångel. Ett rent studieliv är inget studieliv. Det uttrycket myntades av en för länge sedan avgången kurator men upprepas fortfarande frekvent. Frasen har till och med tryckts på första sidan i den nyaste upplagan av nationens gröna sångbok.

0

5 svar

  1. Haha, vilken bra text – fick typ flashbacks till mitt eget studentliv! 🙂 Du kan verkligen det där med att beskriva fest och fylla på ett lite äckligt sätt som ändå lockar! 😛 Kul att du fick bra respons från gruppen, det är verkligen givande när andra läser ens text!

    1. Det sägs ju att man ska gräva där man står! (Och tydligen står jag med fötterna gungandes på ett fylledansgolv.) 😉 Men kul att höra att du gillar, känns som att jag är på rätt väg!

  2. […] version av mitt nano-manus Nationen som handlar om studielivet i Helsingfors. Bland annat i det här inlägget har jag skrivit om det tidigare. Jag ser verkligen fram emot att höra Mikaelas kommentarer och är […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »