fbpx

Karaktärer som håller mig vaken

Jag tror alla kreativa människor känner igen det här. När man ska lägga sig börjar det snurra i skallen av tankar och idéer. Igår när jag skulle sova tänkte jag bara på alla mina karaktärer i mina två manus och på karaktärer i mina kommande manus som finns nånstans långt bak och väntar på att få titta fram. Med andra ordet härjade karaktärerna runt i huvudet som om det skulle vara värsta festen på gång.
Visst är det kul att det händer något i den kreativa processen, men måste det hända just när jag ska försöka sova? Har du kommit på nån briljant idé just innan läggdags?


Bild från Quickmeme.

0

8 svar

  1. Därför har jag papper och penna bredvid sängen, för att det händer. Speciellt när man är mitt uppe i något nytt och det inte går att stoppa ivern.

    1. Jo, jag brukar anteckna på mobilen. Nu var det inte så att jag kom på några idéer utan mest att det var trångt i hjärnan. Alla hade nåt att säga. 😀 Men dyker det upp konkreta idéer är det bäst att skriva ner dem direkt, annars glömmer man.

  2. Det är en sån härlig grej det där, att vara så uppslukad av sitt manus (mkt bättre än att ligga sömnlös pga jobbet;) ) och jag längtar efter att komma dit igen. Var alldeles för länge sen nu.

    1. Ja visst känns det bra, men ibland vill man ju bara sova, haha. Hoppas du snart hittar tillbaka till ditt skrivande och får besök av karaktärerna om kvällarna! 🙂

  3. […] vem som tagit min sömn och vad hen gör med den men två kvällar i rad har jag legat sömnlös. Tidigare i höst skrev jag om karaktärer som inte ville lämna mig i fred. Ofta är det så och jag kanske skriver […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »