fbpx

Deadlinepiskan

Som journalist är jag van vid deadlines – det är ofta en deadline som piskar mig igång. Tyvärr är det lite så med mitt skrivande också, jag behöver en deadline och en tidsram för att det ska bli färdigt. För ungefär en månad sen bestämde jag mig för att skicka mitt redigerade manus till lektör fredagen den 18 september, alltså i dag.
Skärmavbild 2015-09-18 kl. 11.38.40All röd text är nyskriven efter kommentarer från mina fina testläsare. Det blev en hel del rött fastän jag tänkte att det bara skulle bli nån mening här, nån mening där.

För fem minuter skickade jag iväg ett mejl med en wordfil på 172 sidor till Jenny. Fastän hon är alldeles fantastisk och bra på sitt jobb vet jag att hon inte är någon magiker, det är jag som ska göra jobbet men förhoppningsvis kan hon visa mig rätt väg. Den förra responsen jag fick av henne var guld värd.

Nu ska jag ”bara” redigera klart en frilansgrej, göra ett träningspass här hemma och sen cykla iväg på klassträff med min gymnasieklass. Roligheterna fortsätter i morgon när vi åker till Wien och nästa vecka blir det bokmässa! Ska verkligen se till att fira att mitt manus än en gång blev ”färdigt”. Skål och glad fredag!

IMG_20150826_140210Jag och Lisen på min födelsedag, hoppas jag får skumpa också ikväll!

0

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »