fbpx

Teknikstrul som kanske leder till nåt gott

I kväll satte jag mig ner med mitt manus. Jag har läst igenom det på vår iPad och gjort markeringar i texten med hjälp av ett superpraktiskt program. Jag har använt programmet flera gånger tidigare, men just i dag så slutade det plötsligt fungera. Jag hade sjuttio sidor med kommentarer och ändringar jag inte hade hunnit föra in på datorn under förra sessionen – men alla mina markeringar var borta. Helt försvunna. Hela jag frös i en sekund.
En tidigare version av mig skulle antagligen ha lagt sig på golvet och börjat skrika och härja. Nu fanns det verkligen ingen tid för det, jag ska skicka mitt manus till lektör i morgon har jag bestämt. Jag grät ungefär en halv sekund, sedan ryckte jag upp mig. Turligt nog hade jag en promenad inbokad med en kompis och en timme frisk luft var exakt det jag behövde.

Jag kom hem, började gå igenom texten på nytt och jag tror faktiskt jag kom på en grej som jag inte hade tänkt på under förra genomläsningen. Det är inget jättestort, men kändes som en bra extra kick för berättelsen. Så summa summarum: ibland strular tekniken, då är det bara att bita ihop och göra det bästa av det. Ibland blir det bra, ibland blir det dåligt. Det viktigaste är att det blir, speciellt med en deadline som min.

Har du någon gång förlorat text eller viktiga anteckningar? Jag lider i så fall med dig!

0

2 svar

  1. Inte jag, men flera av mina kollegor har råkat ut för liknande saker… som inte ens fanns i deras mardrömmar. Jo, förresten, men det var bara en sida, ett engelskt abstrakt som jag kämpat med som försvann i cyberrymden. Hursomhelst var det enklare att skriva det på nytt då jag gjort det en gång redan. Och kvällen innan jag skulle skicka min doktorsavhandling till tryckeriet satt en arbetskamrat och försökte hjälpa mig att få innehållsförteckningen att fungera igen (både den automatiska versionen och den manuella strejkade), det tog till kl 23 och hon skulle ha slutat jobbet kl 16… Usch. Men det var ju bra att du kom på något och fick det att bli bra igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »