fbpx

Första skrivarkursen inledd

I dag var det första träffen för en av de två skrivarkurser jag ska gå i höst. Kursen går på Helsingfors arbis (arbetarinstitutet) på tisdag eftermiddagar så föga överraskande är de flesta andra pensionärer. Det stör mig däremot inte det minsta, jag tänker mig att det finns mycket jag kan lära mig av dem – om livet och förhoppningsvis mycket annat.
Vi gjorde några korta skrivövningar, en av dem var att vi skulle skriva vår biografi på tio ord och vi fick tio minuter på oss. Så gott som alla andra skrev en mening på tio ord, men jag tolkade uppgiften på ett helt annat sätt. Jag tänkte ni skulle få läsa, så roligt att höra vad ni tycker!

Drömmen om publicering
Drömmer i Helsingfors, reser till Ecuador, skriver i Berlin. Reser till Ecuador igen. Skriver.
Skriver i Berlin. Skriver i Helsingfors.
Försöker i Helsingfors. Skriver igen.
Reser till Berlin igen. Skriver. Försöker igen i Helsingfors. Drömmer, försöker, reser.
Till Ecuador, Berlin, Helsingfors.
Drömmer igen.

P1010629En solnedgång i Ecuador, skulle genast hoppa på ett plan dit om jag fick chansen.

0

15 svar

  1. Hej! Intressant. Det tog en liten stund innan jag förstod. Men när jag förstod hur du tä kt. Smart, riktigt smart upplägg av dig. Bra uttänkt och skrivet!Imnan jag kikade på hur du gjort testade jag själv: Maskrosbarn, Ekonomistudent, Väktare, Erövrare, Kommunikationschef, Helomvändning, Hjälpare, Skrivmål, Bloggare, Författaraspirant 🙂

  2. Åh, verkar ju himla fin kurs där på arbis. Jag tror jag såg det, men verkade inte vara nån tid som passar mig tyvärr då jag jobbar till fem.

    1. Jo, var lite osäker på hur det skulle bli, men gruppen verkar fantastisk! 🙂 Kurstiden är däremot lite dum för de flesta – är jätteglad att jag kan flexa med mina arbetstider, det är en av de största fördelarna med att vara sin egen chef.

    1. Tack! Alltså jag trodde att det var så här vi skulle göra, skriva mer än bara en mening. Vi fick ju tio minuter på oss! 😀 Men jätteroligt att höra att folk gillar!

    1. Ja, jätteroligt! Kursledare är Jolin Slotte, jag hade henne som moddalärare i gymnasiet så det är extrakul. Blev också glad över att du gillade texten. 🙂

    1. Du får försöka styra upp träffar vid mån av möjlighet! Men själv tycker jag att allt skrivpepp är hemåt, så var glad över din distanskurs! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »