fbpx

Mental baksmälla

Igår kväll landade jag i Helsingfors efter en mycket intensiv helg på Författarkliniken. Det har varit intressant och jag har träffat många nya människor och hört flera intressanta föreläsningar. Men efter två heldagar av är jag rätt mör i hjärnan. Det är tungt att lyssna lyssna lyssna fastän det är intressanta föreläsningar.
Min absoluta favorit under helgen var Sara Lövestam som jag knappt hade nån koll på innan. Vilken energi och vilken självdistans. Hon sa mycket roligt och smart och jag kunde känna igen mig i en del grejer som hon pratade om. Mest blev jag väldigt sugen på att läsa något av henne så jag köpte en av hennes böcker (vi tar alla böcker i ett skilt inlägg). För mig var Sara helt klart helgens höjdpunkt!

saralövestam

Susanna Alakoski var också otroligt intressant att lyssna på. Jag gillade hennes närvaro och lugn. Och så sa hon en massa smarta saker som att: ”Tänk aldrig att ni ska skriva en bok, tänk att ni ska skriva många och se till att rätt sak hamnar i rätt bok.”

Jenny Rogneby var en ny bekantskap för mig men hon var en fantastisk föreläsare och jag blev väldigt imponerad över att hon för något år sedan sa upp sig från jobbet som brottsutredare på polisen och flyttade till Malta för att skriva. Hennes historia är en riktig framgångssaga och ett bevis på att vad som helst kan hända en i livet.

charlotteochmichaelaFavoritdebutanten Charlotte och jag andra dagen av författarkliniken.

Så där överlag vet jag inte hur mycket konkret jag fick ut ur helgen – annat än många nya vänner och bekantskaper. Men om vi snackar skrivande fungerade helgen mest som inspiration, vissa små insikter så klart men kanske inga större aha-upplevelser. Däremot har jag på sistone fått ett antal aha-upplevelser med mitt manus så kanske det finns en begränsning på hur mycket grejer man kan fatta inom en kort period. Viktigast är väl att man fattar nåt ens ibland, eller hur?

flygplansvinge

0

9 svar

  1. Visst var Sara Löwestam helt fantastisk att lyssna på. Otrolig energi och fin humor. Jag ville också köpa både Grejen med verb och Som eld, men kön hann bli så lång och jag hade bråttom iväg. Lycka till med manuset!

    1. Jag köpte Sanning med modifikation, men först på söndag så fick den inte signerad, bu! Tror jag ska släpa med den till bokmässan i Göteborg och försöka få den signerad där. 🙂 Och tack för lyckönskningarna!

    1. Nu måste jag ju erkänna att jag inte alls klarade av honom. Jag kan ju skylla på att jag är finländare eller nåt, men det gick så överstyr för mig. Märkte så klart att det var många som älskade honom så jag hör väl till undantaget, haha!

  2. Å, vad underbart att få lyssna på Sara Löwestam! Jag läste hennes Tillbaka till henne i vintras och var helt lyrisk. Så nu planerar jag att läsa typ allt hon skrivit 🙂 Läser också alltid hennes blogg på Kulturmagazinet, för hon skriver alltid en massa intressanta, roliga och smarta saker. Grymt avundsjuk./Linda

    1. Ja hon var fantastisk! Jag köpte Sanning med modifikation men har inte påbörjat den ännu. Såg att hon ska uppträda på bokmässan, så om du ska dit ska du absolut passa på! Tack för bloggtipset, det måste jag absolut kolla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »