fbpx

När bitarna faller på sin plats

För två minuter sedan avslutade jag genomläsningen av version åtta (eller nio?) av mitt första manus. Hela veckan har jag gått omkring med ett tryck i bröstet, rädd för vad jag skulle tycka om texten. Testläsarna gav positiv och konstruktiv respons, men ändå var jag orolig, rädd för att jag inte skulle lyckas knyta ihop allt.
Nu vet jag att jag fixar det. Det finns mycket jag måste åtgärda men det är inget jag behöver riva mig i håret för. Det känns faktiskt kul. Att få se alla bitar falla på sin plats, ta bort de överflödiga bitarna, få ihop det till en helhet jag kan vara nöjd och stolt över.

Skrivandet är en berg och dalbana där man ena stunden älskar det man gjort och nästa stund hatar vartenda ord. Just nu känner jag bara stolthet. Jag har skrivit en bok som hänger ihop från början till slut. Jag har slitit och slitit och det har varit värt mödan.

Än vet jag så klart inte om det blir en publicerad bok, men jag vet att jag hittat rätt. Så himla skön känsla. Nu får vi se vad som händer till näst!

manusbunt
En av de tidigare versionerna.

0

10 svar

    1. Tack Anni! Ja, jag vet som sagt att det finns mycket jobb att göra, men det känns faktiskt som att jag nu fattat grejen med just det här manuset. (Och det är väl bra med tanke på hur länge jag jobbat med det, haha!)

    1. Tack Gabrielle! Ska skicka ännu en vända till lektör och sedan till förlag. Kontaktade ett av förlagen (som jag skickade till för ett knappt år sen) på nytt och frågade om de vill läsa igen och det ville de!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »