fbpx

Slut på semestern

I dag är sista dagen av min nästan tre veckor långa intensiva semester. Intensiv på grund av att vi körde över 2000 kilometer runt i Finland på ungefär två veckor. Vi har hunnit se bland annat Molpe, Vasa, Nyslott och Koli. Ska försöka bjuda på några resehistorier bara min hovfotograf gått igenom alla bilder. Än så länge får ni nöja er med några mobilbilder.
nyslott

Under semestern har jag läst (ligger bara en bok efter i min Goodreads reading challenge!), slappat, sovit, plockat svamp och bär och haft det riktigt riktigt bra. Flera gånger under semestern kom också anteckningsblocket fram och jag skrev ner små idéer och tankar. Bland annat har jag fått för mig att jag ska försöka mig på poesi, lite för skojs skull. Fick nämligen en idé som jag inte kan släppa (och som jag inte heller vill berätta mer om just nu).

skogssaldo

Den här veckan har varit lite av en fusksemester när jag lite ”smygjobbat”. Skickat några mejl och börjat fundera på diverse skrivarkurser jag ska söka in till. Jag har tidigare tyckt att det varit svårt att hitta kurser här i Helsingfors/Finland, men plötsligt dyker det upp en massa som verkar intressant och som skulle passa mig perfekt (om ni alltså frågar mig). Jag får berätta mer när jag vet hur det går med kurserna.

vatten

Hösten kommer att bli intensiv, men det är mycket mycket roligheter som väntar så jag antar att det bara är att sätta sig i vagnen och låta berg och dalbanan rulla i gång. Är säker på att det blir lite skrik och mycket skratt och några överraskningar på höstens tur. Just som jag vill ha det.

kuggekoli

Samtidigt ska jag passa på att skaka liv i den här bloggen, vad sägs om minst fyra inlägg per vecka? Det ska jag väl klara av. Känner också att utseendet kunde få sig en liten uppdatering!

solenedgångsaari

Hur var er semester och vad planerar ni inför hösten? Jag antar att jag inte är den enda vars kalender kommer att fyllas.

0

5 svar

  1. Kalendern bågnar redan inför höst. Så jepp. Saker på gång och det känns bra. Kul med bilder och reseberättelser.

  2. Sommarlovet har varit härligt, jag hade hela sju veckor ledigt… Jag började jobba i förrgår och jobbar ti-on + fr. Jag får vara försiktig med att fylla min kalender eftersom jag inte har återhämtat mig från burnouten än. Men jag ska hålla spinning och bodypump på måndagar och så hoppas jag att jag ryms med i en nybörjarkurs i spanska på tisdagar.
    Har du sett skrivarkursen som börjar i januari i Åbo? Den skulle jag ha velat gå om jag varit i form…

    1. Sju veckor ledigt låter underbart! Bra också att ta det lugnt nu om du varit utbränd så du kan lugnt och långsamt komma igång igen. Men låter som att du har mycket kul framför dig! Och jo, det är skrivarkursen i Åbo som står högst upp på önskelistan just nu, men jag vet att det är svårt att bli antagen. Men måste ju försöka för annars blir jag garanterat inte antagen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »