fbpx

Fyra driftiga kvinnor

I min kompiskrets har jag massvis med smarta, kreativa och allmänt fantastiska kvinnor. I dag tänkte jag lyfta upp fyra kvinnor som jag tycker alla förtjänar lite extra uppmärksamhet.

Ida Henrikson
Ida lärde jag känna på Soc&kom när vi båda studerade journalistik. Under åren har jag också jobbat med henne på Yle. Hon har alltid nya projekt på gång och det senaste är dokumentären Enkelbiljett till Europa. Se hennes fina dokumentär och lägg Idas namn på minnet, jag är säker på att vi kommer att få se fler fina dokumentärer av henne.

Modigaste Ida i Vasa där fyra personer låstes in i en container för ett dygn. Bild: Rolf Granqvist.

Modigaste Ida i Vasa där fyra personer låstes in i en container för ett dygn. Bild: Rolf Granqvist.

Lisen Lindström 

Också Lisen känner jag från studierna, vi har bland annat suttit tillsammans i studentföreningens styrelse och gjort massa roligheter ihop. Lisen har alltid varit driftig och siktar konstant högre och vidare.

Hennes senaste stordåd är arbetet som frivilligarbetare hos flyktinghjälpen i Uganda. Läste du inte hennes blogg under tiden som hon var där ska du absolut göra det nu. I dagens Hufvudstadsbladet finns också Lisens artikel om Isaac som är albino, rörande och fint skrivet. Jag hoppas de kommande årtiondena få läsa fler reportage skrivna av Lisen från världens alla hörn!

Lisen och chauffören Duncan. Bild lånad från Lisens Uganda-blogg.

Malin Båtmästar
Malin har jag lärt känna via bloggen. Jag började följa hennes blogg och tycker att hon utstrålar sån energi och kämpaanda. Hon har drivit eget kafé, gett ut två kokböcker på eget förlag och nu driver hon butik och webbshop och har en massa projekt på gång. En riktig superkvinna alltså!

Jag träffade Malin live under semesterns Finlandsturné och hon var precis så trevlig och härlig som jag hade föreställt mig! Går allt väl ser vi henne snart på tv i ett eget program, oberoende så vet jag att Malin siktar mot stjärnorna och tar sig också dit!

Malins nya kokbok, den är jättefin och recepten verkar härliga! Bild: Malin Båtmästar.

Charlotte Cederlund
Också Charlotte är en bloggkompis som jag fick träffa live när jag var i Malmö i maj. Jag hittade Charlottes blogg för ungefär ett år sedan när jag letade efter inspirerande skrivbloggar. Jag tycker bloggen är välskriven och intressant för en skrivnörd som jag. Dessutom är hon precis lika härlig ”på riktigt” som man kan tänka sig efter att ha läst bloggen.

Tidigare i sommar avslöjade Charlotte att hon blivit antagen hos Opal förlag, debutboken kommer i början av nästa år. HURRA! Jag har läst manuset och kan säga ren nu att jag tycker ni absolut ska läsa Charlottes Middagsmörker och vad hon än skriver senare!

malmö5

malmö5

Charlotte, glassen och jag i Malmö i våras.

Utöver Ida, Lisen, Malin och Charlotte känner jag så klart många många många andra fina kvinnor. Men jag lovar, håller du koll på de här fyra kommer du att få ta del av en massa stordåd i framtiden.

Det roligaste med just den här sammansättningen i inlägget är att två är relativt nya vänner. Jag tycker det är så fint när mina kretsar växer och jag träffar fler fantastiska människor att tackla livet med. Och folk som påstår att man inte får nya vänner i vuxen ålder. Det tror jag inte ett dugg på!

0

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »