fbpx

Lycklig på vägen

Ramlade över den här artikeln med Rashida Jones på Wired och blev än en gång påmind om att det viktigaste faktiskt är resan inte målet. Det är ungefär det klyschigaste man kan säga, men det är så sant.
”I try to remind myself that happiness is not the endgame. If your happiness depends on selling your company, snagging one perfect job, finishing the design for your perfect living room, you’ll never actually achieve it. And now that work and life have merged together, it’s doubly important to remember that you deserve to be happy all the time.”

Klart att jag siktar på att bli utgiven författare, men det finns massvis med roliga (och mindre roligare) etapper på vägen dit. Bra att påminna sig själv om att njuta. Ibland funderar jag faktiskt på att jag än så länge har en frihet. Så länge som jag inte är publicerad kommer ingen att ”kräva” nya böcker av mig, nu är det bara roligt och en hobby. Men samtidigt önskar jag så mycket att det ska bli mer än en hobby.

Motsägelsefullt? Ja. Fredag? Ja! Nu inleds sista helgen här i Berlin. Vi ska inte ens gå in på hur många känslor som åker berg-och-dalbana i min kropp just nu.

0

4 svar

  1. Det fortsätter ändå vara vägen också sen, när man är utgiven författare. Varje bok, är liksom inte bok först, utan i början är det bara text som man undrar vad det ska bli av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »