fbpx

Ekorrhjärnan

Jag vet inte hur andra som skriver jobbar men jag märker att jag ofta inte klarar av att koncentrera mig så länge. Nu håller jag på med någon sorts hybrid bestående av redigering och om/nyskrivning. Så länge jag får skriva nytt orkar jag hålla på, men jag blir rastlös av att läsa igenom kapitel och bara ändra lite.
Jag är osäker på om jag ändrar tillräckligt, för hela storyn fick ju sig en redig justering, samtidigt som jag ändå i grund och botten skriver samma historia som jag hållit på med sedan början. Det svåra blir att se var och vad jag ska ändra för att inte ta bort det som är bra och ersätta med något som är sämre.

Men det som kanske är bäst är att jag ändå känner att det här kan bli bra, att det blir bättre, att jag fattat något av lektörens kommentarer. Jag får bara kämpa vidare med mina ord och meningar. I morgon kommer dessutom Catja och Lina hit så då blir det lite skrivpaus (och kanske också bloggpaus).

Så, tillbaka till skrivandet. Helt snart … Jag lovar!

0

13 svar

 1. Nu skriver jag inte romaner men håller med om att läsa igenom ”gammalt” är.. ja.. rastlöst är faktiskt ett ganska bra och beskrivande ord. 😀

  1. Tack Hannah. Tålamod och ångest kommer nog högt på listan när jag skriver, men samtidigt är det så himla spännande och roligt så klart. Synd bara att det inte går snabbare!

    1. Jo, så är det. Och så blir man ju så blind för sin text. Men nu har jag fått jättebra hjälp av lektören och testläsare så det känns som det är på rätt väg. En dag, en dag … 🙂

 2. Förstår precis vad du menar, tror det att den maniska fantasiperioden är slut och man måste betrakta det mer som ett ”jobb” när man korrigerar.

  1. Ja, så är det! Men nu är jag som sagt i lite av ett mellanting – jag korrigerar OCH hittar på. Nåja, bara det blir färdigt så är jag nöjd. 🙂

 3. Jag är helt tvärtom. Har så svårt att koncentrera mig på att skriva nytt och gillar att sitta och slipa i all oändlighet. Det leder ju dessvärre oftast till att det inte finns så mycket ny text att redigera… 🙂

  1. Spännande! Intressant att höra hur andra jobbar. Själv gillar jag som sagt hitta på-stadiet. Har du nån gång testat NaNoWriMo? Då tvingas man ju att skriva, tror det kan vara en bra övning! 🙂

   1. Testade, men kom inte så superlångt! November brukar oftast vara en riktig stressmånad annars också. Däremot så fungerar skrivkurser rätt bra, man tvingas producera text väldigt snabbt. Där finns oftast någon bra snutt att ta vara på. 🙂

    1. Ja november är ofta helt galet, har ingen aning hur jag lyckades få ihop mina 50 000 ord ifjol, men jag bara tvingade mig till det. Och ja, du har rätt! Skrivkurser är bra, tycker bara det inte ordnas så många. 🙁 Vill man vara riktigt företagsam kunde man ju ordna nån sorts skrivretreat med hugade. Vi har iaf ett stort hus på lande där många skulle ha plats. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »