fbpx

Grönt ljus

I fredags skickade jag in mitt synopsis till lektören och fick svar redan idag! Det var verkligen snabba ryck, vilket jag är tacksam för. Skönast var det att höra att ”nu känns det mycket bättre, genomarbetat och strukturerat”. Hon tyckte också att jag tagit till mig hennes feedback på rätt sätt.
Hon hade massvis med bra poänger och jag fick några tankeställare. Nu är det ”bara” att skriva då. Jag skulle gärna bli klar med version 2.0 i mitten av juli och sedan skicka till några testläsare som redan lovat ställa upp (tack!), sedan redigera en vända till och kanske ännu anlita lektör. Få se. Sedan ska jag kontakta förlaget och fråga om de är intresserade av att läsa en omarbetad version av manuset.

Blir det ett nej där får jag fundera ut något annat. Jag har fortfarande inte uteslutit egenutgivning, jag tycker faktiskt att det låter rätt spännande. Jag är inte dum och inser att det inte är lätt och att det är en ekonomisk risk, men samtidigt tror jag att det kunde passa mig bra. Är driftig och gillar projekt, why not? (Ni kan ju påminna mig om den här attityden sen när jag sitter med femhundra osålda böcker.)

Meeeen innan jag ens ska fundera på något sådant ska jag då skriva om hela manuset. Först ska jag bara … Ja ni vet. Göra tusen andra saker. Men kanske en offentlig deadline sporrar (läs: tvingar) mig att bli klar snabbare. Säger man saker högt blir man ju tvungen att förverkliga dem.

0

10 svar

  1. Det finns ju också andra förlag. Ifall du vill rikta blickarna längre bort innan du ger ut själv liksom.Men vad härligt att det gått åt rätt håll!

    1. Ja, jag vet det. Men förlag i speciellt Sverige känns lite komplicerat – och där är det väl så gott som omöjligt att bli antagen. Men om du har tips på små (finlandssvenska) förlag tar jag gärna emot dem! 🙂 Och som sagt, tycker det kunde vara intressant att ge ut själv. Men om jag gör jag det också ordentligt, ingen risk för att jag skulle slarva!

      1. Tänkte faktiskt mer på Sverige än på finlandssvenska förlag. Det finns ju förstås i Finland också, och det är inget fel på dem alls, men skulle faktiskt snarare säga, att varför hålla sig ”hemma” när man åtminstone kan prova ”borta”. Det kan ju hända att de säger nej, det kan ju också hända att de säger jo. Det finns i alla fall större utbud.

  2. […] I juni jobbade hjärnan på högvarv. Jag vägrade ge upp mitt manus och satt några dagar aktivt tankearbete på att fundera över hur jag skulle strukturera storyn och ge den en intressantare dramaturgisk kurva. Jag klistrade upp post it-lappar på fönstret och gjorde omfattande excel-tabeller med alla mina kapitel. För att dubbelkolla att jag förstått Jennys respons rätt mejlade jag över ett synopsis till henne som fick godkänt. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »