fbpx

En extra novell

Ja, jag funderade på om jag skulle publicera novellen eller inte här på bloggen, men varför inte? Kanske nån gillar och blir glad av att läsa (utöver mamma då). Jag tar gärna emot feedback och kommentarer om novellen väcker tankar.
Det här är för övrigt den första novellen jag skrivit sedan gymnasiet och kanske också den sista på ett tag, novellformatet känns så krångligt tycker jag. (Som om det skulle vara lättare att skriva en hel bok …)

Fastän novellen är rätt kort tänkte jag att den ändå blir för lång för att publiceras här i sin helhet, så jag har bifogat det som en pdf-fil. Den borde öppnas som ett extra fönster på skärmen, alternativt gå att ladda ner.

Du och jag av Michaela von Kügelgen

Känns skrämmande att publicera något skönlitterärt, men med tanke på att det är en av mina högsta önskningar – att bli publicerad – så är det ju lite märkligt att jag sitter här och darrar av nervositet.

0

11 svar

  1. heja heja! Har inte hunnit läsa men förstår hur du känner med nervositeten. Hälsningar av hon som har sitt fejs i en webbserie atm 😀

  2. Jag vet faktiskt inte vad jag hade förväntat mig. Men jag hade inte förväntat mig det där. Blev verkligen fast direkt och älskade den. Så bra skrivet! Fantastiskt! Go you!

    1. Åh tack Lina! Du vet inte hur mycket dina ord värmer! Finns ju inget bättre än när folk säger att dom gillar det jag skrivit. Blev helt rörd av din kommentar.

  3. Kugge! Mä en normaalisti koskaan lue ruotsiksi mitään pidempiä tekstejä, joten ton novellin lukeminen oli aika haastavaa. Mutta onneksi luin, koska se oli mahtava! Tykkään sun tavasta kirjoittaa ja luen mielelläni lisääkin sun kirjoituksia 🙂

    1. Kiitos Elisa! On niin ihanaa kulla, kun joku tykkää mun kirjoituksista. Välillä tää vaan tuntuu niin mahdottomalta, mutta kannustaminen ja positiiviset kommentit auttavat mua eteenpäin! 🙂

  4. Mycket välskriven tycker jag! Den berör. Man lämnar att tänka på innehållet i efterhand. Det brukar inte alltid vara så med noveller utan ibland har man nästan glömt början innan man har läst färdigt. Men när jag läst den här tänkte jag på den efteråt också.Ha en fin dag!

  5. […] har det varit helt otroligt värdefullt med alla fina kommentarer jag fått på min novell som jag publicerade igår, både på bloggen och via andra vägar. Det har hjälpt mig helt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »