fbpx

Du och jag

Jag deltog alltså i årets Arvid Mörne-tävling, faktiskt första gången för mig och samtidigt sista chansen i och med att jag om två år är över 30 som är åldersgränsen för tävlingen. Nästa år kunde jag visserligen delta, men dikter är inte min grej. Inte sen alla tonårsdikter som fyllde ett antal häften.
När jag passerar 30 finns ju Solveig von Schoultz-tävlingen, men kaxig och onödigt självsäker som jag är räknar jag med att vara publicerad innan det. Dröm stort och så vidare!

Men nu har jag ju skrivit en novell som heter Du och jag. Ingen vinnarnovell, men en novell. Ska jag lämna den i skrivbordslådan? Ska jag försöka få den publicerad i nån antologi (var/hur i så fall – har ingen aning) eller ska jag publicera den här?

Finns det nån som vill läsa? Så här börjar den:

En söndag för länge sedan bestämde du att det inte längre skulle vara du och jag. Eller kanske var det inte du som egentligen fattade beslutet, allt det vi en gång haft rämnade på grund av en annan.

Men det var du som gjorde slut.

Edit: Här kan du läsa!

Grattis förresten till vinnarna! Jag hoppas att novellerna går att läsa någonstans (har frågat SFV om det)!

0

9 svar

  1. Ett är ju att kolla skrivkurser för att få kommentarer, t.ex. Hangö sommaruniversitet och litteraturföreningar. Reviiri är också en antologi som publicerar texter på så väl finska som svenska. 🙂

    1. Tack för tipset om Reviiri, ska titta närmare på det! Kollar också hela tiden skrivkurser och har också (via bloggen) lärt känna en del andra skrivande människor och har utbytt några texter, det är också otroligt värdefullt. 🙂

  2. Läste din novell nu och gillade den jättemycket! Sögs verkligen in i deras relation. Intressant att att skriva om vänskap. Du har ett härligt flöde! Det enda jag tänkte på var slutet, jag tror du är lite för tydlig där när du skriver ”blev blind för kärleken, jag för avundsjukan” etc. Kände att man redan hade fått hela den bilden för sig så det blev lite sammanfattande, så just det hade du nog med fördel kunnat ändra. Det där med kartongen och de analoga bilderna var dock ett snyggt slut 🙌 jag tycker du ska försöka få den publicerad 🙂

    1. Tack Gabrielle! Du vet inte hur glad jag blir! Jättebra kommentar det där om slutet. Skrev och redigerade novellen under en rätt kort tid (ca 1,5 månad), så det blev inte så mycket tid för eftertanke. Har du förslag på var jag kunde få den publicerad? Har så himla dålig koll på sånt…!

      1. Ja ibland går det fort och det är ju alltid bra att läsa igenom när det legat till sig :)Hm… Svårt det där du… minns inte hur många tecken det var, men eventuellt någon ny novelltävling eller se om någon ny antologi med e-noveller ska publiceras! Alltså vad jag förstår är detta det stora som kommer att bli vanligt eftersom det lilla formatet passar att läsa på mobil och plattan tex. På en bussresa, så kika efter det? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »