fbpx

En vår i Berlin

Det blir det i år. Min tredje vår i Berlin, andra gången jag flyttar dit. Om än ”bara” för två och en halv månad. Och jag är så glad, så glad. Jag älskar Berlin (ifall det nu skulle ha undgått någon). Det är (tragiskt nog) den enda andra stad jag bott i utöver Helsingfors och har kanske också därför blivit viktig för mig.

Den 13 april tar vi det löjligt billiga flyget ner till tysk mark igen. För att undvika byråkrati bor vi där under tre månader så att vi slipper skriva in oss och sitta på diverse kontor med sura byråkrater. I stället tänker jag cykla omkring i staden, sitta på alla mina favoritkaféer och skriva och jobba, äta, äta, äta på alla restauranger jag älskar, beundra tv-tornet från vår balkong från vår vindsvåning (!), andas lite lugnare, stressa mindre, träna, krama sönder alla mina vänner, tala tyska.

Förstår inte ännu heller att vi faktiskt ska åka, att jag slipper den här hemska fasadrenoveringen, att jag har mer tid för mig själv, mindre jobb, att jag faktiskt har råd med att ta det lite lugnare. Jag förstår mer än väl att alla inte bara kan sticka för nästan tre månader och uppskattar att jag kan.

tevetornet

0

10 svar

    1. JA! Det kommer du att få! Planerar bland annat en GIGANTISK Berlin-guide med alla ställen, restauranger, kaféer etc som jag gillar. Får så ofta frågan om var man ska bo/äta/hänga så bäst att bara samla allt i ett inlägg och sedan länka till det när nån vill ha tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »