fbpx

Trångt i hjärnan

Som jag skrev har jag alltså blivit företagare. Själva beslutet var egentligen inte så dramatiskt – jag borde ha startat ett eget företag för länge sedan med tanke på hur mycket jag frilansat, men på nåt sätt hade jag lyckats undvika det. Men inte längre!
Det svåraste var egentligen att bestämma företagsform, ska jag bli enskild näringsidkare eller något annat? Jag bestämde mig till slut för att starta ett kommanditbolag. Verkade som det smartaste alternativet för mig just nu.

Jag lämnade in pappren hos Patent- och registerstyrelsen den 23 januari och väntar nu på att mitt namnförslag ska godkännas. Tänk att det var örhängena som fick mig till slut att ta mig i kragen och starta ett företag. De kommer knappast att utgöra någon stor del av mina inkomster, men jag ser det som en kul grej.

Medan jag väntar på att namnförslaget ska godkännas (avslöjar sen när det är klart!) så har jag då börjat samla in skumpakorkar och plockade idag upp en enorm säck på en av Helsingfors restauranger. Så glad och tacksam! Har nu gått omkring hela eftermiddagen med en genomskinlig plastpåse fylld med skumpakorkar …

skumpaskumpa

Jag funderar också på logo och hemsida och moms och skatteprocenter och bankkonto och ja … allt möjligt! Tankarna åker berg- och dalbana i skallen och fastän nöjesfältet försöker stänga för natten fortsätter tankarna sina rundor.

Jag är en otålig person och det känns extremt irriterande att sitta och vänta på att namnet ska godkännas, jag vill ju komma i gång NU, helst igår! Jag har ändå insett att det gäller att skynda långsamt (hatar det uttrycket, men det passar ju i den här förhatliga situationen). Ingen idé att rusa in utan att först fundera igenom allt en extra gång. Det behöver ju inte heller bli perfekt genast, men gärna så bra som möjligt.

Men men, snart snart skumpaörhängen och annat fint i en webbutik nära dig. Hoppas nån annan än mina kompisar vill köpa!

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »