fbpx

Förväntningar och inställningar

Jag vet inte varför, men jag trodde att alla skulle tycka att jag är helt galen som vill skriva romaner. Jag trodde alla skulle säga att det inte blir till något och att det är onödigt att ens försöka. Nu har det ju visat sig att jag hade fel fel fel. Majoriteten av dem jag talar med vill peppa och uppmuntra mig. De tycker det är kul att jag försöker och vågar.
Reaktionen är inte så konstig, eftersom jag reagerar likadant om någon berättar om ett spännande projekt för mig. Det är ju roligt när folk förverkligar sig själva. Må det nu sen vara böcker eller matlagning eller deathmetal.

Mitt nyaste projekt handlar om örhängen. Jag har startat upp ett företag (väntar nu på att namnförslaget ska godkännas) och så ska jag börja sälja örhängen gjorda på skumpakorkar. Var det här något jag planerade? Absolut inte, det bara hände. Jag postade en bild på skumpaörhängen på Instagram, fick massvis med positiva kommentarer och bestämde mig lite huxflux att börja tillverka mer och sälja dem.

cava
Första paret som jag gjorde till mig själv.

Enda ”problemet” är att min skumpakonsumtion inte är helt på topp, alltså lyckas jag inte producera helt tillräckligt material själv. Igår stack jag in mig på en restaurang och en champagnebar här i Helsingfors och frågade lite försiktigt om de eventuellt kunde spara korkar åt mig. Väntade mig ett surt svar, fick i stället leenden och löften om att jag skulle få plocka upp korkar hos dem. Var nervös helt i onödan!

örhängen1
Massproduktion!

Vad försöker jag säga med allt det här? Kanske att det fortfarande finns hopp för mänskligheten. Det finns många bra, peppande och fina människor runt omkring oss som kan hjälpa oss framåt. Man ska inte heller döma ut sina projekt själv, bara köra på och se hur det slutar!

0

8 svar

  1. Stort grattis! Jättekul att du startat företag. Du borde nog bli sponsrad av mig, min skumpakonsumtion är lite lätt hard core. Igen grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »