fbpx

Berättar först för mig själv

När jag skriver ett råmanus handlar det först och främst om att jag berättar historien för mig själv. När jag gjort det kan jag bearbeta texten och berätta den för andra. Det här insåg jag igår. Jag är knappast den första som kommit på det här (har till och med ett minne att jag läst om det i någon skrivbok), men ändå kändes det som en stor insikt.
Antagligen är det otroligt oekonomiskt och dumt att först hacka ner en massa strunt och sedan stryka hälften. Det skulle säkert vara smartare att planera och idea och tänka på karaktärernas bakgrund innan man börjar skriva. Men tydligen kan jag inte jobba så. Jag måste få skriva av mig först för att sedan kunna bearbeta texten så att jag verkligen kan berätta den för andra, inte bara referera.

Det intressanta med gårdagens snabbgenomläsning av de tre första kapitlen i Nano-manuset (även känd som tvåan) var att jag märkte hur mycket djupare en av karaktärerna är jämfört med de två andra. Så det finns en del (krhm!) att jobba med, men som jag skrev igår – jag ser verkligen fram emot det!!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »