fbpx

Nästan okej, snart, kanske!

Öppnade just mitt Nano-manus för första gången sedan början av december. Egentligen hade jag planerat vänta ännu lite med det, men jag ska söka ett stipendium och tänkte att det kunde väl vara bra att bifoga några kapitel.
Jag har nu läst de tre första kapitlen – ett kapitel per huvudperson. Hatade jag det? Nja, nä. Älskade jag det? Nja, nä. Det finns potential, men versionen är råare än rå. För att det ska bli något kräver det alltså mycket jobb, något annat hade jag i och för sig inte heller förväntat mig.

Till näst jag försöka styra upp en genomläsningsplan – ska jag läsa från datorskärmen, printa ut, på Kindlen? Hur mycket ska jag pilla i texten, hur mycket stora strukturproblem finns det? Det är mycket arbete som väntar på mig, men jag ser faktiskt fram emot det. Själva skrivfasen är ju kul, ändå tycker jag nästan att det är roligare att redigera (påminn mig om det här om några månader när jag sitter där i redigeringsträsket och bara hatar allt). Men när jag redigerar berättar jag historien på riktigt, inte så där slarvigt som jag skrivit ner den under Nano.

Den stora frågan kvarstår – ska jag bifoga några halvfärdiga kapitel i min ansökan eller bara köra på en bra ansökan?

0

11 svar

  1. Det står inget, det är en fritt formulerad ansökan (som inte uttryckligen riktar sig till att stöda litteratur, men jag har en liten krok). Tänkte just att kapitlen kunde bevisa nåt, men sen om dom tycker att det är ett enda skräp så vet jag inte om det gör någon nytta. Haha!

   1. Du kanske kan skriva – om ni vill läsa ett utkast kan jag gärna skicka det, så de kan höra av sig om de vill ha? 🙂

 1. Spontant tänkte jag: satsa på stenbra ansökan!Svårt direkt man tänker mera på saken. Håller tummarna, det blir nog bra hur du än gör!

 2. Vad fint att ha ett manus oberoende av om det är råare än rå. Och om du lägger med textsidor så skulle jag satsa på layout. För beroende på varifrån du söker så hinner man kanske inte läsa varenda rad, men man hinner titta på dem. Men om man hinner läsa så beror det förstås på vad det står på sidorna.

  1. Ja, visst! Nu har jag något att jobba med, inte något jag måste jobba ihop från början. Som jag svarade Lisa så tror jag att får skippa kapitlen, vill inte bifoga halvfärdig text i en ansökan och hinner inte börja fixa texten innan ansökningstiden går ut. Men ifall jag skulle skicka in nåt skulle jag definitivt köra på snygga sidor!

 3. Å vad härligt att du är klar med råmanuset! Jag har ju precis blivit någorlunda färdigt med mitt, men det är bitvis både råare och mindre rått än ditt låter det som. Det blir mycket att göra med det när det är dags för omskrivning och redigering, men jag älskar den biten så det ser jag bara fram emot!
  Spännande att du söker stipendium. Lycka till!

  1. Tack! Jag blev klar i början av december, tryckte alltså ur mig texten under NaNoWriMo, så kvaliteten kan vara lite vad som helst. Måste göra upp en plan för min genomläsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »