fbpx

Ska man hinna med allt?

Hösten har varit hektiskt och allt kulminerade med Nano i november och nu märker jag hur all energi bara rinner av mig. Jag är så trött, så trött. Hur småbarnsföräldrar fixar vardagen är ett totalt mysterium för mig.
Jag är sämst i världen på att göra ingenting, så därför är jag med i det mesta, men jag märker nu att det helt enkelt inte går. Jag måste prioritera och fundera över vad jag verkligen själv vill och vad jag får ut av det. Det är knappast meningen att man som 28-åring är jättetrött konstant?

I fortsättningen ska jag försöka lägga lite mindre press på mig själv. Det betyder inte att jag skulle sluta utmana mig själv, men att jag kanske inte alltid ska hinna med allt. Förhoppningsvis har jag ännu många levnadsår framför mig för att förverkliga mig själv på ett eller annat sätt.

I går kväll när jag inte kunde somna snurrade tankarna runt och gissa vad det var – jo en ny romanidé. Håhhåh. Men kanske jag ska vara glad när idéerna flödar fram. Den här idén är ändå rätt suddig, men kanske nåt jag kan fundera på om ett halvår eller under nästa Nano! Nu ska jag försöka fortsätta ta det lugnt. I dag har jag kollat Love Actually, kokat risgrynsgröt, virkat på en mössa och läst. Helt okej dag alltså. Får leka helg nu när jag jobbar fredag-måndag.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »