fbpx

Trettiotusen

Ni kanske undrar hur det går i Nano? Det såg lite dåligt ut där i slutet av förra veckan när jag hade tusen andra saker jag måste göra, men nu har jag skrivit nästan i kapp och har bestämt att jag nog ska klara av det här. Vad är nu väl 20 000 ord till, ehe? Har alltså i dag passerat trettiotusen. Det är så sjukt (och jag förstår inte folk som skrivit över femtiotusen redan, hur ÄR det möjligt?).
Skärmavbild 2014-11-19 kl. 17.11.24
Skärmdump från Nanosidan.

Skulle jag visa min text för någon i sitt nuvarande format? Nej, knappast för jag skulle bara vilja rätta och ändra och fixa. Det här manuset är råare än rått och det kan bli jobbigt att bygga ihop allt till en helhet. Just nu består allt av mer eller mindre lösryckta scener och jag känner att det kommer att behövas ett antal broar för att få det hela ihop, men det är ju inte mitt problem just nu.

Jag har inte ännu bestämt mig om Nano är fullständig galenskap eller ett utmärkt sätt att kicka igång skrivandet? Kanske både och. För visst har jag producerat text, massvis med text, och det kan väl aldrig vara dåligt hur dålig den där texten än är?

En sak jag också märkt, det här med skrivandet är lite som med bebisar och intresset för egna (har inga) och andras bebisar. De som skriver är antagligen intresserade av andras skrivande, men det egna skrivandet är så klart mest intressant. De som inte skriver alls kanske bara suckar varje gång jag börjar tjata om det här. Så förlåt alla kompisar som utsätts för mitt skrivgnäll. I december kan jag kanske vara normal igen, men jag lovar inget.

0

2 svar

  1. Åh, du ser ju ut att följa linjen himla bra!Går lite segare för mig, haft två dagar nu när ord inte alls fått landa i dokumentet. Kanske blir lite nu innan jag går och lägger mig.

    1. Jo, har försökt hållas i rätt takt för att inte behöva skriva tio tusen ord sista dagen för att komma ikapp (tror inte ens jag skulle lyckas med det). Nu har jag ändå kommit till ett vägskäl där jag inte riktigt vet hur det ska gå vidare. Och som sagt – det mesta jag skrivit är antagligen riktigt värdelöst. Men ord som ord! Hejaheja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »