fbpx

Om att vräka ur sig ord

I dag var jag ganska trött efter morgontur kombinerad med eftersviterna av flunsa och trodde inte att det skulle bli så mycket skrivet, men så satt jag mig ner och lyckades vräka ur mig så att jag till och med ligger lite över det dagsaktuella delmålet på 10 000 ord. Alltså TIO TUSEN ord på 6 dagar! Det är så sjukt, så sjukt. Och så roligt!
Jag är rädd för att det kommer att säga stopp nåt tag och vi ska inte diskutera redigeringen och hur allt sen ska vävas ihop (har tre huvudkaraktärer och berättarperspektivet växlar mellan dem). Men just nu flyter det och det ska jag njuta av!

Utan att berätta mer exakt vad jag skriver om så kan jag säga att det handlar om studielivet i Helsingfors. Utöver att det är roligt hitta på karaktärer och intriger så är det som att jag får uppleva mitt studieliv på nytt, men lite nyktrare den här gången, hehe.

Har du några galna minnen från studietiden? Du får gärna dela med dig i så fall. Fastän jag gjort en hel del ”research” under mina studieår så är det alltid kul och höra andras historier. Man får kommentera anonymt om det handlar om extremt pinsamma historier! Hoppas på många såna!

0

6 svar

 1. Det är kul att du skriver om studentlivet i Helsingfors! Jag har alltid tänkt att jag skulle skriva en om studentlivet i Lund. Nationer, karnevaler, nollningar – you name it! Ju längre jag kommer från studietiden desto svårare känns det dock. Studietiden var fantastisk men delajerna börjar blekna – jag borde alltså ha skrivit ner skiten för flera år se! 🙂

  1. Japp, så är det ju! Börjar bli lite bråttom för mig också att komma ihåg alla detaljer… Men jag tycker det är så roligt att skriva om det här och tycker det är konstigt att det egentligen finns så lite skrivet om studielivet – det är ju en stor del av många människors liv. Kommer ju inte så klart att skriva något heltäckande, men åtminstone en glimt om hur det är att studera i Helsingfors.

 2. Hurra! Sen, inte för att göra dig missmodig, men vecka två är den notoriskt svåra veckan. Bara så att du inte tror att det är fel på dig om det går trögare nu – det är så för de flesta. Sen börjar det rulla på lättare igen, när slutet är i sikte!

  1. Jag känner redan av det. Att takten är lite för hård, huvudet hålls inte med osv… Som tur är skriver jag inte kronologiskt och har tre olika karaktärer som jag växlar mellan, så det blir lite variation ändå. Ettan skulle jag aldrig ha klarat av att skriva så här. Men få se om jag kommer i mål, är inte omöjligt. Men tack för peppen! 🙂

 3. Åh vad roligt, att växla mellan tre karaktärer är svårt men mycket utvecklande och kan nog bli väldigt bra! Studielivet i Helsingfors verkar coolt. Jag går på gymnasiet och vet inte så mycket mer om vidare studentliv. Haha! Men lycka till!
  Ps: Vad är det för kurs du läser?

  Kram!

  1. Hittills tycker jag att det varit lätt, men jag inser att jag måste jobba mycket med att få fram deras personligheter och röster. Men i skrivprocessen är det kul att få byta perspektiv, det peppar mig vidare!
   Ja, på gymnasiet visste man inte så mycket om studieliv, nu vet jag desto mer, hehe. Gällande din fråga, menar du vad jag studerar? Studerar inte längre, men har studerat journalistik och kommunikationslära på Helsingfors universitet – utexaminerades i maj 2011, så börjar ju vara ett tag sen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »