fbpx

Film på spanska

Utöver att Helsingfors bokmässa pågår som bäst kan man också släcka kulturtörsten på den latinamerikanska filmfestivalen Cinemaissi. Jag är med som volontär i år och det är så roligt, så roligt! Utöver att jag får prata spanska och träffa bra typer så får jag också se bra filmer.
I går såg filmen Terremoto en Chile 3:34, en hemskt bra film om ett hemskt ämne. I dag såg jag den argentinska komedin Corazón de León, en alldeles underbar film som jag verkligen kan rekommendera. Den går en gång till på lördag klockan 17.10 i Andorra. Gå om du kan! Biljetterna kostar bara 8 euro eller 6 euro för studerande.

http://www.youtube.com/watch?v=2qMRdY35NjE

Som volontär har jag jobbat som ”salansvarig”. Jag har kollat folks biljetter, presenterat filmen kort på finska, engelska och spanska och plockat bort skräp efter filmerna. Sjukt roligt, inte alls krävande och som bonus får man se filmerna. Har aldrig varit volontär på en filmfestival tidigare men kan varmt rekommendera det. Kommer garanterat att vara volontär nästa år igen!

Nu är det ju lite för sent att bli volontär, men gå absolut och kolla någon av filmerna om du bara kan! Hela programmet och info om filmerna finns på Cinemaissis webbsida.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »