fbpx

Spännande jobb

När jag sökte in på journalistutbildningen på Soc&kom i juni 2005 fick alla sökande frågan varför de vill studera journalistik. Mitt svar (precis som många andras) var att jag tycker om att skriva. Lyckligtvis tycker jag fortfarande om det och får dessutom i de flesta fall betalt för att göra det.
Så utöver att jag gör bort mig på nationell radio jobbar jag också för webbsidan Addeto där jag skriver om forskningsrelaterade nyheter som berör Sverige och Finland. Den senaste intervjun jag gjorde handlade om de finländska krigsbarnen i Sverige. Otroligt intressant ämne och forskaren som jag intervjuade var väldigt engagerad och trevlig. Artikeln finns att läsa här. Ja sama suomeksi!

Jag vet att sidan är lite jobbig, men en förbättring är på väg!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »