fbpx

Michaela von Nyheter

Direktsänd radio är inte alltid så lätt. Man säger saker fel, uttalar en mystisk ort fel, hakar upp sig på ord och så vidare. Men sitt eget namn ska man väl kunna. Fastän jag nu råkar ha ett relativt komplicerat namn, men ändå. Efter 28 år borde jag väl kunna mitt eget namn.
Men nej. Igår i fyrans nyheter i X3M skulle jag som vanligt på slutet säga mitt namn, men det blev ju inte helt rätt. Jag döpte om mig i sändning. Ni kan höra själv:

Krhm. Men varför gråta över spilld mjölk eller felsägningar i etern när man i stället kan tycka att det är skitroligt? Efter att jag postade det på Facebook igår har jag fått helt galet många likes och kommentarer. En tyckte att det är ett otroligt fint artistnamn. Om jag någon gång startar en aktualitetspodcast lovar jag att kalla mig själv Michaela von Nyheter.

Men fram tills det ska jag försöka säga rätt namn. Som tur är jobbar jag på nyheterna först om en vecka. Hinner öva mig på att säga rätt!

0

10 svar

  1. Jag hörde dig och tänkte att ”Skulle jag måst säga det där namnet på radio så skulle jag kanske fådet rätt på åttonde försöket…” 😀

  2. Hörde det ett tag senare när de på stiftelsen (heter det ens så?) spelade upp det igen. 🙂 Härligt, sånt är bara skojigt på ett bra sätt!

  3. […] kan det vara bra att påminna sig om att det är helt okej att misslyckas. Man kan ju till exempel säga sitt namn fel i nationell radio. Ingen skada skedd, utan kanske ännu mer skratt än Pupi och jag lyckades med under den där […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »