fbpx

Hur hinner ni?

Jag har så enormt stor respekt för författare som har ett helt vanligt 9 to 5 jobb och ändå har tid att skriva. I Berlin levde jag ju lyxlivet – åtminstone ur ett tidsmässigt perspektiv. Jag hade hur mycket tid som helst och sällan stressigt. Däremot har de senaste veckorna varit mer eller mindre galna. De sista veckorna i Berlin gick åt att flyttpacka och fixa, sedan flyttade vi i en vecka (eller körde upp i en vecka), och sedan vi kommit till Finland har jag fixat och städat hemma, jobbat på radionyheterna på Yle, jobbat med Addeto precis som vanligt, mejlats om frilansuppdrag och hängt med kompisar och familj.
Några timmar här och där har jag haft tid att titta på mitt manus, men det har  verkligen varit flyktigt. Så jag förstår verkligen inte författare som gör det vid sidan om allt annat, som till exempel Peppe. Hur får ni ihop så mycket text? När hinner ni redigera? Fattar inte. Nu borde jag ta en ledig dag (jobbade i princip alla dagar förra veckan, antingen med Addeto eller på Yle), men sitter ändå och mejlar om frilansuppdrag och redigerar Addetotexter. För jag måste ju göra det också.

Längst ner på listan finns manuset. För åtminstone än så länge så är det inte det jag livnär mig på. Och fastän det skulle bli publicerat (drömmen!) så inser jag ju att jag inte kommer att livnära mig på det då heller. Som tur är gillar jag att skriva. För att skriva böcker (eller i mitt fall manus som det ska kallas) är ungefär det galnaste man kan göra, det är nämligen hemskt få som tjänar sitt levebröd på att författa. Men samtidigt är skrivandet ungefär det roligaste och mest lärorika jag gjort i hela mitt liv!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »