fbpx

Språklig beslutsångest

Hela veckan har jag haft beslutsångest. Jag lovade ju i måndags att fortsätta blogga på både svenska och finska men just nu känns finskan fel. Jag skriver roman på svenska och riktar mig till en finlandssvensk och förhoppningsvis svensk publik. Allt blir lite klarare i mitt huvud (och säkert andras) om jag bara håller mig till ett språk.
Det kan så klart hända att ett inlägg på finska slinker in någon gång, men i huvudsak ska bloggen vara på svenska. Funderade också ett tag om jag skulle börja översätta mina inlägg men det gör jag helt tillräckligt i jobbet med Addeto, så det får vara tills vidare. Jag tänkte också satsa på att publicera inlägg lite oftare och i stället för min sedvanliga maratoninlägg också skriva lite kortare grejer. Göra bloggen lite bloggigare. Och som sagt skriva om att skriva.

Just nu är hjärnan tom på det mesta. Har haft min första morgontur sedan december, min första nyhetstur hade jag igår. Det är konstigt hur allt sitter någonstans i ryggmärgen och hjärnan går nästan på autopilot. Hur som helst är det roligt med ett jobb med snabba deadlines och kollegor! Kommer att jobba en del på nyheterna i höst så den som lyssnar på X3M kommer garanterat att höra min röst.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »