fbpx

Författardrömmar

Okej nu är det dags att komma ut ur skåpet, ur författarskåpet. Vet egentligen inte hur inne jag ens varit med tanke på att jag drömt om att skriva böcker ända sedan jag var liten, men det är en sak att drömma och en annan att verkligen försöka förverkliga sina drömmar. För av någon anledning har jag tyckt att det är otroligt pinsamt att gå omkring och försöka skriva en roman.

Någonstans inne i mig finns en liten typ som skriker att jag kommer att misslyckas, att alla tycker att jag är helt galen när jag ens försöker skriva ett manus och att det bara blir pannkaka av alltihop. Men nu har jag tänkt skita i den där lilla typen och bara tro på mig själv. Jag har jobbat med mitt manus sedan januari ifjol och är äntligen (!) på slutrakan.

Hade egentligen en egen deadline om två veckor, men på grund av flyttkaos har jag verkligen inte hunnit ens tänka på manuset. Jag ger mig ännu en månad tid, sedan ska manuset skickas till förlaget. Någon gång måste jag ju släppa iväg det. Har också fått kommentarer av testläsare som varit guld värda (både testläsarna och kommentarerna alltså)! Ifall de inte ljuger så har jag till och med lyckats skriva något skapligt.

Nej, jag har inte skrivit en megatjockis. Verkligen inte. Det här är ungefär version ett, två, tre och fyra i en enda hög.

Nej, jag har inte skrivit en megatjockis. Verkligen inte. Det här är ungefär version ett, två, tre och fyra i en enda hög.

Bloggen kommer delvis fortsätta som förr. Det blir garanterat recept, frisyrer och inlägg om livet i allmänhet, men jag vill också fokusera på att skriva om att skriva. Har själv knarkat författarbloggar (länklistan är på väg!) på sistone och tycker att det är otroligt spännande att följa med i processen, lära sig hur andra gör och fundera på hur jag själv kunde göra.

Bloggen kommer att fortsätta på både svenska och finska (enligt mammas önskemål), men det kan hända att de finska inläggen får en kort svensk översättning ifall någon från Sverige råkar hitta till bloggen.

Men ja, nu börjar det. Eller egentligen började det redan för länge sedan, kanske när jag i dagis skrev min första ”bok”. Men nu börjar det på riktigt. Och hur det slutar har jag verkligen ingen aning om. Välkommen med på resan!

0

9 svar

  1. Vad kul att ha hittat din blogg! Jag väntade jättelänge med att berätta att jag skrev en bok. I början visste bara min sambo, sen utökade jag till resten av familjen och bästa vännerna. Nu vet alla och det är jag glad för. Det är peppande att bekanta och vänner frågar hur det går med boken! 🙂

    1. Jo, jag tyckte också det var så svårt att berätta. Vet inte egentligen varför. Skämdes väl på nåt konstigt plan. Kanske var jag så rädd för att misslyckas eller nåt? Men roligt att du hittat hit, gillar själv din blogg massor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »