fbpx

Miten Saksasta muutetaan pois

Saksaan muuttaminen vaati tietynlaista byrokratiaa, joten olimme tietoisia siitä, että myös poismuutto vaatisi kaikenlaista säätöä. Ensimmäinen askel oli mennä Bürgeramtiin saamaan maaginen A4-paperi todistuksena poismuutosta. Olin varmuuden vuoksi varannut kaksi aikaa, ja hyvä niin, koska muuten ei olisi onnistunut molempien Abmeldung. Saatuamme maagisen paperin pystyimme irtisanomaan vakuutuksen, tv-lupamaksun yms, ja kävelin myös iloisin mielin kuntosalilleni irtisanomaan sopimuksen. Heiluttelin voitokkaasti Abmeldung-paperia kuntosalihenkilökunnan edessä, ja sanoin haluavani irtisanoa sopimukseni.
”Mutta sinun pitää kirjoittaa Kündigung.”
”Mikä se on?”
”Etkö ole koskaan kirjoittanut Kündigungia?”
”Ööh en, mutta voinko tehdä sen nyt heti?”
”Voit tehdä, mutta minä en voi auttaa sinua siinä.”

Kotona googlailin ja löysin sivuston, jonka avulla pystyi irtisanomaan vaikka minkälaisia sopimuksia. Siihen piti vain täyttää omat tiedot, ja kone teki minulle tulostusta vailla olevan paperin. Seuraavalla kerralla minulla oli siis mukana Kündigung ja Abmeldung ja fiilis oli edellistä kertaa vielä voitokkaampi. Kuvitelkaa pettymykseni kun sain kuulla, että joku pääkonttori ottaa nyt asiaan kantaa. Sain kyllä nopeasti vastauksen, jossa he iloisesti ilmoittivat sopimukseni päättyvän 31.1.2015. Nyt minun pitää vielä jollain muulla tapaa todistaa poismuutto, tämä on tekeillä, mutta en ole vain ehtinyt hoitaa asiaa vielä.

Vaikka olemme perjantaista asti olleet Suomessa kuntosalijäsenyyteni jatkuu edelleen. Netin irtisanominen oli kuitenkin helpompi asia kuin sen saaminen. Piti vain täyttää lomake netissä, jonottaa noin tunti puhelinpalveluun. Nyrpeä asiakaspalvelija kysyi syytä poismuuttoon. Kun kerroin muuttavamme takaisin Suomeen hänen äänensävynsä muuttui mukavammaksi.
”Valitettavasti meillä ei ole tarjota palveluita Suomeen.”
Mm, todella valitettavasti. Koska saksalainen nettihän on asia, jota tulen kaipaamaan eniten…

Koska tosiaan olemme nyt Suomessa blogi saa kohta uuden ulkoasun. Olen myös miettinyt paljon jatkanko kirjoittamista sekä suomeksi ja ruotsiksi, vai keskitynkö ruotsiin. Onko teillä mitään mielipiteitä asiasta?

0

4 svar

  1. "”Valitettavasti meillä ei ole tarjota palveluita Suomeen.” Mm, todella valitettavasti. Koska saksalainen nettihän on asia, jota tulen kaipaamaan eniten…"

    REPS 😀
    Järjestelemme juuri miehen kanssa poismuuttoa Saksasta. Googlailin muiden kokemuksia ja päädyin blogiisi. Nykyisin tuppaa jo naurattamaan, jos kuulee Suomessa valitusta byrokratiasta tms. Mikään ei toistaiseksi ole (Suomessa tai missään muussakaan maassa) vetänyt vertoja Baijerin byrokratialle 😀 Terveisiä poismuuttobyrokratiankiemuroista! "Eteenpäin!, sanoi mummo lumessa" ja sitä rataa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »
skriva

Det skrivna året 2023

Att summera det skrivna året är en kär tradition här på bloggen. Lika mycket som jag vill summera året för att du som läsare ska få ta del av vad som hänt vill jag skapa ett eget arkiv

Läs mer »