fbpx

Tio tankar om juni

Den första juni och det känns som att i dag är det sommar på riktigt. Simstadion här i Helsingfors har öppnat och jag bara känner sommaren i mig. Jag har många roliga planer så tror den här sommaren har alla förutsättningar för att bli riktigt bra! Nu över till månadsfrågorna och svaren:

***

Första tanken under månadens första morgon:
Åh vad länge jag sovit. Både skönt och behövligt.

Jag ska jobba med:
Jag har en del frilansuppdrag, både artiklar och översättningar, men det borde bli en ganska lugn jobbmånad. Två gånger i veckan jobbar jag med min kurs Sommarskriv men det är så kul att det knappt känns som jobb. Jennifer och jag har också redan inlett arbetet med att göra om Årsrapporten & Årsplaneringen och så letar vi ju efter en gemensam assistent!

Jag ska skriva:
Jag har lite försiktigt börjat med ett nytt romanprojekt men har inte satt någon deadline/något specifikt skrivmål och känner inte heller någon stress för det, detta ska vara 100 procent kul och så ser jag vad det blir. Under den senaste veckan har jag också gått omkring med essärubrik i huvudet, kanske jag måste skriva ner alla tankar som bubblar inuti mig.

Maträtt jag vill testa:
Allt som är fräscht. Grönsaker och jordgubbar och vattenmelon.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Den här månaden är det inga stora grejer och det känns faktiskt väldigt skönt!

En målsättning som är möjlig att nå:
Att jag jobbar kortare dagar och tar bättre hand om min hälsa genom att träna.

Knäppte denna igår efter att jag fotat en kompis.

Knäppte denna igår efter att jag fotat en kompis.

Den här boken ska jag läsa:
Läser som bäst Ljudet av fötter av Sara Lövestam. Vill också hitta nån riktigt bra ljudbok att lyssna på.

Jag är mest kluven till:
Hur jag ska lyckas tacka nej till eventuella roliga uppdrag som kanske trillar in. Jag behöver inte mer jobb just nu men det är ju så lätt att hoppa på det tåget. Men tackade nej till ett uppdrag i dag, så kanske det går?! (Och jo jag vet, megalyxproblem!)

Det här ger mig energi just nu:
Solen och att hela sommaren liksom ligger framför oss. I går fick jag första dosen coronavaccin och det känns ju verkligen som att vi går mot det bättre gällande det här skitviruset?!

Det här ser jag mest fram emot:
Min roadtrip! Om en vecka ska jag åka iväg för elva nätter och jag ser så himla mycket fram emot det! Längtar också efter midsommar då vi ska åka till Tavastehus. På lördag ska vi fira en kompis och det är en mycket efterlängtad fest. Så många bra saker på kommande nu.

***

Summa summarum: Juni har alla förutsättningar för att bli riktigt bra! Vad har du för planer?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »