fbpx

Brasan och jag

upload.jpg

Efter den fantastiska kvällen med Sandra Beijer i onsdags packade jag min lilla bil och körde iväg till lande. Mamma och pappa är på resa så jag tänkte passa på att för en gångs skull få vara ensam här. Vi har ett stort hus med högt i tak och det känns som att det är lite lättare att tänka här.

Jag har eldat i brasan under båda kvällarna och försökt lajva författarliv så bra som möjligt. Det enda som saknades var rödvinet som jag ersatte med en öl i går kväll medan jag satt och klurade på Astrid, Saga och Mikael och varför de gör som de gör i Nationen (och vad de kanske borde göra i stället). Men jag ska skriva mer om det här i mitt nästa inlägg för Debutantbloggen.

upload.jpg

Jag har känt mig lite konstig hela veckan, lite nere. Jag vet inte om det är det gråa vädret, post rese-depression, mens, alla jobbiga snubbar på Tinder eller något annat men det har varit skönt att vara bara för mig själv här.

Och i dag är det fredag (yay!) och jag får äntligen flytta hem-hem. Några kompisar bodde hos mig under resan + lite till på grund av renovering hemma hos dem, men från och med i kväll är jag hemma på riktigt. Jag firar med att ordna Runebergsfest i morgon!

Dator, anteckningsböcker, kalender och te är viktiga ingredienser under mina arbetsdagar.

Dator, anteckningsböcker, kalender och te är viktiga ingredienser under mina arbetsdagar.

Så snart är det dags att lämna landelivet och styra mot Helsingfors och mitt älskade Berghäll. Kommer att kännas som att flytta till ett helt nytt område samtidigt som det är bekant. Kan verkligen inte tänka mig att bo nån annanstans just nu. Mina hoods är de bästa (för mig)! Dessutom ska det öppnas/har det öppnats en Levant på Vasagatan. Lyckan är total!

Vad ska du göra under helgen? Blir det några runebergstårtor?

0

7 svar

  1. Ikväll ska göra en lasagne från början till slut till fredagsmyset. Förra gången fuskade jag o lade färdiglasagnen i en ugnsform när ingen såg. Och nu har barnen tjatat om den där supergoda lasagnen i veckor. Spänningen stiger med andra ord här i Bryssel:). Ha en fin helg!

  2. Hej Kugge!
    Jag tror inte jag sagt det, för jag smygläser mest din blogg via mobilen som är väldigt åbäkig att kommentera med, men GRATTIS så himla mycket till bokkontraktet, och GRATTIS till att ha kommit med på debutantbloggen! 🙂 Superroligt! Jag har följt din blogg länge och lyssnat på Projekt Framgång, så det känns verkligen som att jag har fått följa med dig på stora delar av resan. I smyg visserligen, som sagt, men ändå. Jättekul när det plötsligt händer! Stort lycka till med allt!
    /Liv

    1. Men tack Liv, vad glad jag blev över din kommentar! <3 Och roligt om du känt dig delaktig!

  3. Obs obs det ska öppna en Fafa’s vid Hagnäs torg också! Vet inte var i Berghäll du bor men jag bor nästan i Hagnäs så lyckan är stor! <3

    1. Jo jag såg det! Jag bor egentligen inte i Berghäll, utan just utanför, mittemot Döner Harju. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »