fbpx

Sandra Beijer

upload.jpg

Jag minns inte längre när jag började läsa Sandra Beijers blogg men sedan dess har jag knappt missat ett inlägg. Jag gillar hennes ärliga stil, att hon är så gullig mot sina läsare och att hon har många liknande värderingar som jag. Inget är ju heller precis sämre för att hon gillar att skriva.

upload.jpg

Våren 2013 när Sandra skrev på sin blogg att hennes debutroman skulle komma samma höst skrev jag åt min kompis Frida på Facebookchatten: ”Kan Sandra Beijer, så kan jag.” Då hade jag nån månad innan börjat skriva på det som i höst kommer att tryckas upp som bok och bara drömde om att det en dag kommer att ske.

Förra hösten fick jag träffa Sandra Beijer för första gången under bokmässan i Göteborg och hon var precis så underbar som en kan föreställa sig. I går besökte Sandra Helsingfors och Finland för första gången och jag lyckades tack vare att Jennifer uppmärksammade mig på evenemanget köpa en biljett innan de såldes slut.

Jag har läst båda Sandras böcker och gillar dem!

Jag har läst båda Sandras böcker och gillar dem!

Jennifer och jag möttes upp innan evenemanget för en jobbdejt. Hon fick agera konsult för mig och hjälpa mig att lösa några knutar (mer om det senare) och så där överlag är det ju kul att ha sällskap en arbetsdag. När vi gick till evenemanget sa jag till Jennifer att det skulle vara drömmen om Sandra skulle läsa min bok, men tänkte att det kommer väl inte att ske.

När vi kom till eventet såg jag Sandra stå ensam längst fram och då tänkte jag att jag skulle passa på att säga hej igen. Hon kramade mig, kom ihåg mig (!) och var precis lika härlig som senast. När hon frågade hur det går sa jag att min debutroman ska komma i höst och då sa hon att hon hade läst det på Debutantbloggen (!) och jag bara oj, wow.

Jag vet inte riktigt vad jag sysslar med här, men lite gulligt ändå. Foto: Jennifer.

Jag vet inte riktigt vad jag sysslar med här, men lite gulligt ändå. Foto: Jennifer.

Jag berättar lite om boken och så säger Sandra plötsligt: ”Men kan du inte skicka din bok så läser jag den sen”. Alltså herregud. Visste inte riktigt hur jag skulle vara. Fatta, Sandra Beijer kommer att läsa min bok! #starstruck

Under föreläsningen pratade Sandra om att skriva. Hennes viktigaste och bästa råd var att vara uthållig – det är de som orkar kämpa vidare med sin text som blir publicerade. Är ju mer eller mindre ett levande exempel på det själv. Många gånger har jag tänkt att jag ska ge upp och ibland har nån försökt säga att jag kanske ska lämna det första manuset och gå vidare. Men jag har envist kämpat på.

upload.jpg

Annat smart Sandra var att det är otroligt bra att göra en struktur eller ett skelett för sin roman innan en börjar skriva. Själv är jag ju urdålig på det här, jag måste skriva mig fram till historien och skriva ett synopsis efteråt, men det är ju ett bra utgångsläge om en fixar det! Hon sa mycket annat smart, men jag tror jag var så start struck över att hon vill läsa min bok att jag nu inte klarar av att summera på bättre sätt.

Men alltså Sandra Beijer. Vilken kvinna. Så mycket värme och klokskap i den människan. Det går ju inte annat att älska en som skriver en hångelguide och som träffar mitt i prick när det gäller kärlek och att våga älska någon också efter att ens hjärta har brustit.

En screenshot från Sandras blogg jag lade upp på Instagram.

En screenshot från Sandras blogg jag lade upp på Instagram.

0

10 svar

 1. Det var verkligen en magisk kväll! Sjukt roligt! Och så kul att träffa dig! 😀 Så starstruck över Sandra fortfarande!

 2. Inte för att jag kan något om detta med att skriva en bok men som läsare betyder den första meningen, det första stycket, oerhört mycket för mig. Det slår an tonen i boken och är det en bra bok så följder vibrationen genom hela boken.
  Lycka till med din bokutgivning senare i år!
  På kursen i spanska fick vi i tisdags som hemläxa att skriva en kort berättelse om en favoritbok. Jag valde Aksel Sandemoses bok "En flykting korsar sitt spår"

  1. Jag är själv inte såååå fascinerad av första meningen – men jag förstår att den betyder mycket för folk. Och så klart en riktigt bra första mening fångar intresset!

   Så här är första stycket (åtminstone tills vidare, hehe) i min bok:

   Erikas huvud spände och munnen var torr. Den här gången var det inte på grund av för mycket alkohol dagen innan, hon hade till och med avstått från gratisvinet på planet. Med högra handen masserade hon tinningarna. Var det så här höjdsjuka kändes?

   Tack för lyckönskningarna! 🙂

  1. Haha, ja likheten är ganska skrämmande. För normalt ser jag ju inte ALLS ut som Sandra tycker jag. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »