fbpx

Hej januari, hej 2022!

När året bytte från 2021 till 2022 satt jag ensam hemma i soffan och kollade på tv-serien Björnstad. Markus skulle sluta jobba klockan 22 men på grund av diverse trubbel blev han tvungen att jobba över och jag firade in tolvslaget all by myself.

Det låter mycket sorgligare än det faktiskt var. Med tanke på hur märkliga dessa coronatider är kändes det nämligen inte ens så dumt? Jag menar, det var bara ett tolvslag. Vi firade det nya året igår i stället. Drack en flaska champagne som jag fick av Maja tidigare under hösten och åt goda ostar.

Nu är vi redan inne på årets andra dag och i morgon återgår jag till jobbet och mitt älskade kontor. I och med nytt år och ny månad är det också naturligtvis dags för månadslistan med tre frågor om förra månaden och fem frågor om den kommande.

Tre frågor om december

Ett favoritminne:
Spontant pantomim-spelande efter middagen på juldagen med systrar, systerbarn och resten av familjen. Sushimiddagen med gymnasiegänget förra veckan var också väldigt fin.

En lärdom:
Lämna inte dragkedjan öppen på din jacka när du ska cykla hem – speciellt om fickan råkar innehålla cykelnycklar och din mobiltelefon.

En stolt stund:
Att inse att vi dubblat försäljningen av Mitt Företagsår jämfört med året innan (jämfört på månadsnivå, inte totalt) – få se om trenden håller i sig nu i januari?!

 

 

Fem frågor om januari

Månadens målsättning:
Att yoga varje dag – så glad över att Adrienes nya 30-dagarsutmaning har börjat! Yogan ska kryddas med styrkepass komponerade av PT-Caroline, så ett kombinerat mål är att bli både starkare och vigare. En annan viktig målsättning handlar om att hitta tillbaka till en bra skrivrutin.

Månadens skriv:
Minst 25 000 ord på min feelgood. Kurshelgen i Karis om två veckor blir tyvärr på Zoom, men ser ändå fram emot att få umgås intensivt med skrivandet och min historia. Skrev jättelite i december så är taggad på att komma igång på riktigt igen. Inte minst tack vare de stipendier jag fick förra månaden.

Månadens jobb:
Jag ska skriva en artikel för Helsingfors stad, vi ska lansera Mitt Företagsår ⚡️ nätverket och så har jag några andra uppdrag på inkommande. Men fokus ska vara på mitt skrivande!

Månadens tvivel:
Klarar jag av att tacka nej till eventuella nya uppdrag som trillar in?

Månadens förhoppning:
Att jag trots mycket yoga och skriv (eller kanske just tack vare det?) hittar en bra balans. Sover gott, tränar lagom, läser mycket. Det är väl inte för mycket att hoppas på?

Vad ser du fram emot i januari?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »