fbpx

Så många planer, så många drömmar

Att vilja göra allt. Och lite till. Någonstans där är jag just nu. Idéer föder idéer som föder nya idéer. Min hjärna går i spinn av alla planer, alla drömmar. En gång i tiden hade den här bloggen undertiteln författardrömmar och andra drömmar och det stämmer fortfarande.

Jag vill så mycket mer än att vara författare. Men jag vill också jättemycket det. Att vara författare. Lyckligtvis går mina drömmar (oftast) att kombinera.

I dag har jag passerat 45 000 ord på manuset jag skriver. Just nu går det förvånansvärt bra. Det flyter på och jag undrar om jag gör något fel. Borde inte skrivandet kännas tyngre? Är inte det alla säger: att skrivandet är tungt, segt och jobbigt. Vågar jag ens erkänna hur lätt det sist och slutligen är för mig att klämma ur mig 1500 ord om dagen? Eller är det provocerande?

Ungefär lika lätt är det för mig att komma på nya koncept och idéer och verkställa dem. Antagligen är också det provocerande. Jag vet inte? Men jag gillar liksom inte att fundera på en idé all evighet. Idén ska verkställas och gärna med så omedelbar verkan som möjligt.

Tack vare (eller på grund av?) pandemin känns det också som att jag fått mer tid. Och någonstans måste den tiden läggas. Medan andra bakar surdegsbröd och stickar islandströjor idéar jag nya kurser och produkter och whatnot. Rätt ofta tänker jag ändå: vad är poängen att hålla på så här? Att hitta på så mycket att kränga på folk.

Men så påminns jag om att jag bara gör sådant jag tror på och tycker är roligt.

Jag drivs väldigt mycket av lust. Jag vill skapa och hitta på och jag vill testa en massa olika saker. Att få ordna min egna skrivarkurs är roligt. Det finns förresten tre platser kvar om du är nyfiken. Och på torsdag ska jag ordna en skrivträff – du är hjärtligt välkommen! Samtidigt jobbar jag med en skrivhandbok. Mitt dokument i Canva har redan över 60 sidor och också det är så roligt.

När jag tittar på mina jobbade timmar i Toggl ser jag att jag i år använt över hälften av tiden på mina egna projekt. Ett drömläge med andra ord. Jag är definitivt inte rikast i pengar, men jag älskar att kunna förverkliga egna grejer. Vissa går bättre än andra, men det är roligt att kunna testa sig fram.

2021 känns som möjligheternas år på många sätt.

Jag har verkligen ingen aning om vad allt det här året för med sig och det är det bästa jag vet. Att det egna livet känns lite som en spännande roman eller tv-serie där man helt enkelt måste vänta till nästa veckas avsnitt för att ta reda på vad som händer.

Visst har jag ändå en del mål och förhoppningar och eftersom jag inte listat dem tidigare här på bloggen är det väl dags nu?!

processed_IMG_20210211_160454-01.jpeg

Mina målsättningar för 2021

Ett bokkontrakt för min chicklit. Frågar ni mig är manuset det bästa jag skrivit och den här boken förtjänar att bli läst!

Råmanus och redigering av del två. Råmanuset är ju nästan färdigt (hehe!) och jag är mycket taggad inför redigeringen också.

Ordna skrivarkurs. Första omgången av Kickstarta ditt skrivande går i mars men jag hoppas på att få ordna fler kurser under året lopp.

Ordna skrivträffar. På torsdag ordnar jag årets första gratis skrivträff, men jag planerar att ordna fler.

Öka min mejllista och skicka regelbundna inspirationsbrev. Den som hängt med ett tag minns kanske att jag haft en mejllista redan för några år sedan. Av en orsak eller annan dog den ut, men nu är jag väldigt sugen på att jobba med mitt inspirationsbrev!

Släppa skrivhandbok. Jag jobbar alltså på en skrivhandbok där mycket av fokuset ligger på att skapa en hållbar skrivrutin. Handboken är fylld av övningar för att hjälpa dig att hitta din rutin, men går också igenom (skönlitterärt) skrivande ur olika perspektiv.

Utveckla Let me create-produkterna. Hur kan vi göra Årsrapporten och Årsplaneringen ännu bättre? Hur ska vi nå en ännu större målgrupp och utan att behöva marknadsföra ihjäl oss?

Ser ni någon gemensam nämnare i listan? Allt handlar om mina egna projekt. Jag kan så klart inte styra över allt (framförallt inte utgången), men med min egen insats kan jag ändå göra mycket. Det betyder absolut inte att jag ska jobba som en dåre, utan att jag får och kan jobba med projekt som jag verkligen brinner för.

Är det för mycket? Är jag galen? Nja. Jag är bara mig själv och det är faktiskt det enda jag vet något om. Hur man är en Kugge i sitt eget liv.

Vad har du för mål & planer för 2021? Vad är det bästa som kunde hända i år?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »