fbpx

3 + 1 onlinekurser att gå i vår

För ett år sedan hade de flesta kanske inte deltagit eller ens tänkt på att gå en kurs online. Nu kryllar det av kurser som man göra hemma från sin egen soffa. Och visst är det fantastiskt? Att ha all världens kunskap bara några tangenttryck (och ofta pengar) borta.

Jag fattar att många är skärmtrötta, men jag tänker att det beror så mycket på vad man gör när man väl sitter framför skärmen. Åtminstone för mig är det en stor skillnad mellan att jobba med en artikel och delta i till exempel en Friday Lab-träff. Eller att hänga med vänner på Zoom jämfört med att sitta på ett möte (som jag lyckligtvis är rätt skonad från)

Men som sagt: nu om någonsin finns en gyllene stund att hoppa på diverse onlinekurser. Och i dag ska jag tipsa om tre kurser av tre smarta kvinnor som verkligen vet vad de pratar om. Alltså, tre kurser jag tycker att du ska gå om det låter det minsta intressant!

Obs! Alla tips är genuina – jag tipsar om kurserna för att jag tror att många kunde ha glädje av dem!

Foto: Christin Hume / Unsplash.

Foto: Christin Hume / Unsplash.

1. Grundkurs i SEO med Jennifer

Om någon råkat missa det så håller min partner in crime Jennifer i trådarna för en grundkurs i SEO, alltså sökmotoroptimering. Den här kursen är perfekt för dig som är företagare, bloggare eller kanske jobbar som anställd med marknadsföring/innehåll. Under kursen lär du dig hur Google funkar och vad du kan göra för att dyka upp högre bland sökresultaten. För du vet väl att alla googlar?

Här kan du läsa mer om kursen och anmäla dig! Och på torsdag klockan 19.30 (finsk tid) ska Jennifer och jag faktiskt prata om SEO för företagare på Let me creates Instagram. Häng med då!

2. Kurs i webbdesign med Elin

Förra hösten byggde Jennifer och jag Let me creates webbsida och det var … ju inte jätteroligt om vi säger som så. Eller visst var det roligt också, men WordPress är snårigt och det finns så många ställen att gå vilse på. Så om du funderar på att bygga en WP-sajt tror jag att Elins kurs i webbdesign är exakt vad du är ute efter. Målet är att under kursens gång med stöd och handledning av Elin bygga din alldeles egna webbsida.

Här kan du läsa mer om kursen och anmäla dig! Jag märkte också att Elin har ett early bird-pris, så gäller att anmäla sig så fort som möjligt!

3. Varva ner och ladda om med Amanda

Amanda är en av de mjukaste och snällaste människorna jag vet, så om du känner att allt snurrar på lite för hårt nu kan jag varmt rekommendera fem veckor i Amandas varma famn (så där bildligt talat alltså). Under kursen får du ta del av yinyoga och meditation och stöd av Amanda längs med vägen.

Här kan du läsa mer om kursen och anmäla dig! Kursen startar redan nästa vecka, så passa på att hoppa på den redan nu!

 

processed_IMG_20201020_110325-01.jpeg

 

+1 Kickstarta ditt skrivande tillsammans med mig

Och för dig som drömmer om att äntligen skriva den där romanen eller helt enkelt få lite mer strukturerad skrivtid i din vardag rekommenderar jag så klart min egen kurs Kickstarta ditt skrivande. Ju mer jag jobbar med kursen, desto mer gillar jag konceptet och det jag håller på att bygga upp. Något självsäkert tror jag också att de som kommer att delta kommer att uppskatta kursen och dess upplägg!

Ännu finns det några platser kvar på kursen, anmäl dig och ge dig själv mycket skrivtid i mars. Jag lovar att du inte kommer att ångra det!

***

Vad säger du? Vilken kurs känner du dig mest lockad av?

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »