fbpx

Tre veckor på landet

IMG-20210110-WA0000-01.jpeg

I dag landade vi hemma i Helsingfors efter tre veckor på landet. I tre veckors tid har jag nästan hunnit glömma bort sånt som handsprit, munskydd och hela coronan. Nästan.

Tycker att tre veckor på lande svischade förbi samtidigt som det känns som en evighet sedan jag var i Helsingfors. Det har blivit många timmar brädspel (både Carcassonne och Ticket to ride), läsande, häng med mamma och pappa, jul- och nyårsfirande, escape room, sport på tv, bastubad, brasor, några promenader, många yogapass och jättemycket mammas mat. <3 Hon fick en airfryer i julklapp av pappa och mig och den har varit i flitig användning.

I går bakade jag också kanelbullar efter önskemål av mamma och pappa. Minns inte när jag senast gjort det och det var så mysigt. Degen lyckades perfekt och jag körde på dubbelt så mycket fyllning – ingen människa vill väl ha torra bullar? Slutresultatet fick mycket väl godkänt och nu har mamma och pappa frysen full av bullar.

processed_IMG_20210109_161256-01.jpeg

Inte världens vackraste bullar, men goda var de!

Inte världens vackraste bullar, men goda var de!

De gångna tre veckorna har verkligen varit en tillfällig oas mitt i alla dessa restriktioner. Och i stället för 29,5 kvadratmeter har vi haft 180 kvadratmeter till vårt förfogande. Men som sagt: nu tillbaka i vardagen och verkligheten. Inget fel på det dock.

I morgon börjar väl vardagen på riktigt, fastän jag redan jobbat den här veckan (och förra). Jag ser faktiskt fram emot att hänga på mitt fina kontor efter så många veckor därifrån. Det kommer också att bli många promenader eftersom min cykel inte har dubbdäck så jag får i stället ta mig till fots till kontoret. Tänker att det är en utmärkt tid för att lyssna på ljudbok och poddar. Är på slutrakan av Året med 13 månader med Åsa Linderborg och är helt fast.

Börjar din vardag också i morgon?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »