fbpx

Meningen med mitt liv

De senaste åren har jag i ett antal häften skrivit ner tankar om det gångna året, lärdomar, idéer jag fått från olika coachingtillfällen samt en hel massa svar på olika uppgifter. I dag bläddrade jag igenom häftena och hittade en anteckning från den 10 maj 2018, en uppgift som jag fick av en coach som jag träffade under den våren.

Uppgiften handlade om att skriva ner vad meningen med mitt liv är. Vad vill jag ha? Vad behöver jag? Vem är jag? Vem vill jag vara? Vem påverkas av mig? Vad vill jag ge åt andra? Och nu delar jag med mig av den här listan, eftersom jag tycker att den är ganska fin.

gulblomma.jpg

Meningen med mitt liv är att …

 • älska allt det jag får uppleva.

 • inspirera andra genom att föregå som exempel.

 • hjälpa andra – helt konkret genom att vara ett stöd eller genom att underhålla.

 • skriva och skapa och dela med mig av berättelser till andra och mig själv.

 • lära mig nytt och hungra efter nya upplevelser.

 • skratta åt mina missöden – det händer allt möjligt när man försöker.

 • njuta av vin, mat, resor, träning, människor och möten.

 • törsta efter nya möjligheter.

 • vara trogen till det som är viktigt för mig.

 • vara modig och orädd och komma ihåg att misslyckanden inte är misslyckanden, utan ett steg mot något nytt.

Vad är meningen med ditt liv?

0

4 svar

 1. Det var en fin lista med många bra saker 🙂 En sådan vill jag också göra, även om det i mitt livsskede känns väldigt fånigt och banalt att skriva sådana här listor. Samtidigt tänker jag att det kan vara en push i rätt riktning för att få till en välfungerande vardag jag tycker om…

  1. Tack Matilda! Jag tror inte att man ska ta en sådan här lista på alltför stort allvar, snarare tror jag, precis som du skrev, att en lista just kan bli en push i rätt riktning. Små saker i vardagen kan plötsligt ha en stor inverkan på helheten! Men viktigt är att inte försöka ändra allt på en gång. Kram!

 2. Kul idé med en sådan lista. Något att sträva efter. Att ställa sig frågor kring sådant kan ju ibland vara riktiga ögonöppnare. Och att vara sitt bästa jag är ju inte alltid lätt, men som sagt, något att ha med sig.

  Kul förresten att du fått så fint gensvar för Nationen. Ska bli kul att läsa den framöver. 🙂

  1. Tack Helena! Ja, jag rekommenderar att göra övningen! Man behöver ju inte ta det på så himla stort allvar heller. Och nej, ingen kan nog vara sitt bästa jag hela tiden, men värt ändå att eftersträva (till viss mån iaf!).

   Och tack, jag är själv mycket överväldigad över hur fint mottagandet varit. Hoppas du trivs på Nationens klibbiga dansgolv när det väl blir dags! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »