fbpx

En helg full av inspiration

Det är så otroligt vackert på Hanaholmen!

Det är så otroligt vackert på Hanaholmen!

Wow, vilken helg! För några timmar sedan avslutades historiens första Friday Lab Retreat på Hanaholmen och jag är helt omtumlad och väldigt trött. Jag har sovit dåligt hela helgen för att hjärnan antagligen jobbat på högvarv för att smälta allt som hänt, alla kloka grejer som sagts och alla härliga människor jag fått träffa. I januari gick jag alltså Friday Lab-kursen, en kurs på 90 dagar för att lära sig att sätta mål och helt enkelt skapa en vettigare och roligare vardag. Den kursen har nu växt till ett community för alla tidigare kursdeltagare och i helgen träffades vi för att göra samma saker live.

Nu är jag översköljd av inspiration och visdomar. Jag har bestämt mig för att en gång för alla strunta i mina inre demoner och våga tro på mig själv och mitt skrivande på en mer seriös nivå än tidigare. Jag har blivit övertygad om att mitt nya skrivliv (med tre kreativa dagar i veckan) är precis det jag vill ha och behöver. Jag har insett vilken otrolig styrka det finns i en grupp som består av människor med helt olika bakgrund, expertis och tankar.

Blev så glad över att hitta Ulla Donners Skiten i goodiebagen. Och choklad. Vem älskar inte choklad?! Det fina häftet fick jag också. Alla fick sätta sig vid en plats med ett häfte som tilltalade en själv. Så smart!

Blev så glad över att hitta Ulla Donners Skiten i goodiebagen. Och choklad. Vem älskar inte choklad?! Det fina häftet fick jag också. Alla fick sätta sig vid en plats med ett häfte som tilltalade en själv. Så smart!

I fredags hade vi något som kallades gruppcoaching och gick ut på att man fick säga en sak som var ett problem eller en utmaning för en själv. Efter det fick fredagens alla trettio deltagare komma med ett råd eller tips. Alltså väldigt enkelt upplägg men shit vad bra!

Själv frågade jag om tips på hur jag ska se till att Nationen säljer i 5000 exemplar och jag fick så oroligt många bra och roliga förslag. Överlag har helgen gett mig så mycket, men det kommer nog att ta en stund att sortera allt i hjärnan. Min förhoppning är att blogga om alla tankar som helgen väckts hos mig.

Morgonfåglar.

Morgonfåglar.

Orsaken till att jag då i januari valde att hoppa på Friday Lab var att jag längtade efter skrivtid och inte visste hur jag skulle fixa den på bästa möjliga sätt. Allt som har hänt sedan januari känns som en enda lång process som knöts ihop av dagens sista visionsövning. Övningen gick ut på att vi en och en skulle gå runt Hanaholmen och svara på tio frågor som var fasttejpade i träd. En av frågorna var: “Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?”. Och den sista och kanske viktigaste frågan: “Vad blir ditt första steg?”

Ja, ifall ni inte märker det så är jag helt lyrisk av helgen och hela det här fantastiska nätverket. Det finns så mycket klokskap, kraft, potential och glädje hos alla kvinnor som är med. Vad man än undrar över finns det alltid någon som har ett svar eller en lösning. Hur otroligt är inte det?!

Jennifer = min hotellkompis och partner in crime som lärt mig såå mycket och som blivit en av mina bästa vänner. <3

Jennifer = min hotellkompis och partner in crime som lärt mig såå mycket och som blivit en av mina bästa vänner. <3

Via Friday Lab och den här helgen har jag fått lära känna så många smarta och härliga människor och fått massvis med nya vänner. Jag är så glad över att Peppe och Maja körde i gång Friday Lab och för att Jennifer inspirerade mig att gå kursen. Jag förstår att det här kan låta som en sekt, och kanske det också är det. (Vi skämtade faktiskt om det flera gånger under helgen). Men om det här är en sekt är det den bästa sekt jag kunde tänka mig!

0

3 svar

  1. Ja den var verkligen superbra!! Här är några av de andra frågorna:
   – Vilka är de tre viktigaste sakerna som har skett de senaste åren och som har lett dig hit där du står i dag?
   – Med dig själv i förarsätet. Vad är det duska börja göra? Vilka beslut är du redo att ta i dag?

   Det är geniet Maja (Marianne Norrgrann) som skapat övningen. Kan varmt rekommendera coaching med henne! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »