fbpx

Bryta sig ut ur fängelset med kompisarna

Reklamsamarbete med Escape Berlin.

Det börjar vara några år sedan jag lyckades ta mig ut ur ett escape room för första gången. Ni vet konceptet: du och dina kompisar blir inlåsta i ett rum och har sextio minuter på er att lösa ett antal gåtor. Klockan tickar ner, ni löser en gåta men fastnar vid följande och i något skede är ni tvungna om att be om tips för att komma vidare. Typ världens roligaste grej att göra med kompisar. Nervöst, spännande och kul!

I somras fick jag än en gång chansen att besöka Escape Berlin, den här gången för att testa deras nya spel Knast 13. Knast betyder fängelse, så vi fick leka eget prison break. Med mig hade jag Minna och Martin som också var med senast och så Markus (fyra mäktig M!). Spelet började med att vi blev inlåsta i en fängelsecell och så började det sedvanliga letandet och klurandet. Hur ska vi komma ut ur fängelset och undvika att bli bakom lås och bom för evigt?

Foto: Escape Berlin.

Foto: Escape Berlin.

Knast 13 är ett lite mer fysiskt spel än de jag vant mig vid. Om vi säger som så här: vi var rätt nöjda över att vår gravida kompis inte kunde komma med, hon hade eventuellt inte fixat spelet. Det här är ett stort spel och det skulle gå att spela emot ett annat lag i stället för att spela på tid bara mot sig själv. Det finns alltså två exakt likadana spel intill varandra. När vi spelade hade vi ingen motståndare, men jag tror att detta skulle funka perfekt om det är ett lite större gäng.

Eftersom det handlar om ett escape room kan jag naturligtvis inte avslöja så mycket mer än att vi klarade oss, med några minuters marginal! Vi tyckte alla om spelet men Minna och Martin tyckte, precis som jag, att Sherlock Holmes-spelet vi spelade i fjol var snäppet vassare. Det roliga med Knast 13 var just det fysiska och lite annorlunda upplägget. Jag tror också att det skulle ha varit jättekul att spela mot ett annat lag för lite extra spänning!

Foto: Escape Berlin.

Foto: Escape Berlin.

Det var nu min femte gång som jag var i ett escape room utomlands och kan verkligen rekommendera det! Ett bra alternativ till klassiskt turistande plus att konceptet ju alltid är det samma. I alla spel jag spelat har också instruktioner funnits på engelska, så språket är inte heller ett hinder. Så nästa gång du är i Berlin ska du kanske skippa muren och testa ett av spelen hos Escape Berlin i stället? Escape-Game finns också i flera andra tyska städer, så du hittar garanterat ett spel i den stad du ska besöka!

Har du testat på escape room? Vad tycker du? Själv älskar jag konceptet! I år har jag födelsedag på en måndag (om tre veckor!) och tänkte att det skulle vara kul att hitta på nåt eftersom det just är måndag. Så kanske ett escape room? Tipsa gärna om nåt bra!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »