fbpx

Måndag är veckans första dag

“I dag får jag jobba”, var morgonens första tanke. Sedan förra veckan gäller ju mitt nya skrivliv onsdag till fredag, vilket betyder att traditionellt lönearbete ska ske måndagar och tisdagar. Jag lyckades faktiskt hålla mig från jobb-jobb i slutet av förra veckan och hade således en drös översättningar och en artikel som väntade på mig i morse. Har varit otroligt effektiv i dag så åtminstone veckans jobb kommer jag att klara galant av att fixa så här. I dag har jag också sällskap av Jennifer på kontoret, och det är ju bara bäst!

På lunchen frågade hon faktiskt om jag redan vet vad jag ska göra under mina kreativa dagar den här veckan. Jag skrattade lite nervöst och sa att jag inte riktigt vet. Just nu väntar jag ju nämligen på kommentarer av min redaktör på senaste versionen av Nationen. Vi ska träffas i september så det är ännu en tid dit och än så länge ska jag inte pilla i manuset. Men jag ska i alla fall skicka lite inspirationsbilder för omslaget till grafikern och pyssla med smått och gott.

Dagens sällskap <3

Dagens sällskap <3

En viktig tanke med mina kreativa dagar är ju att det inte behöver hända så himla mycket. Jag får liksom göra vad jag vill. Egentligen kliar det i fingrarna att börja med chickliten men jag tror det får vänta till senare i höst. Jag vill inte komma i gång med den för att sedan avbrytas av Nationen igen. På fredag ska jag träffa Anna för en skrivdejt så då ska jag åtminstone skriva nåt, vi får se vad det blir. Hur spännande?!

Fastän det bara gått en vecka – och en vecka genast efter semester dessutom – känner jag redan på mig att det här upplägget kommer att funka för mig. Tidigare fick jag ångest av en hel skrivdag för att jag visste att jag inte helt enkelt kan skriva i åtta timmar. Men det är ju just det som är grejen nu, att jag inte behöver, men jag får göra precis som jag vill. Lyxigt ändå!

Foto: Annie Spratt

Foto: Annie Spratt

På torsdag är det också konstens natt i Helsingfors, så jag ser fram emot att gå runt på stan. Mitt förlag ordnar program och så såg jag att Lilla teatern ska ha öppen repetition. Plus att det så klart händer hundra andra saker och gatorna är fyllda av glada människor som gillar konst (och antagligen skumpa).

Men nu vill jag ha lite hjälp! Vad ser du framför dig när du tänker på Nationen – hur ska omslaget se ut? Ett hurdant omslag om studielivet på en fiktiv studentnation skulle du lockas av?

0

6 svar

  1. Nu tänker jag ju förstås på den idé du redan droppade till mig… Men, annars typ kollage av polaroidbilder med festande studiekompisar, hehe. Rent praktiskt säkert mycket svårare om man vill ha riktiga bilder måste man väl ha modeller o grejer. Men såg framför mig ett gäng som shottar… Det är kanske räknas som för alkoholromantiserande dock. 😉

    Och ja, bäst att vara kontorsbuddy med dig!

    1. Ja nåt slags kollage kunde nog funka! Måste kanske gräva i bildarkiven (lättare än att fixa nya bilder nu!). Och lite alkoholromantiserande är väl okej i en bok som typ handlar om snaps, haha!

  2. Låter underbart med ditt veckoupplägg! Själv är jag superusel på formgivning och framsidor så blir helt blankt för mig bara. Ser fram emot att se resultatet sedan dock!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »
livet

Vad är en blogg utan ord?

Jag skulle vilja säga att det var med bloggen som allt började. Det är sanning med modifikation. Allt började mycket tidigare. Jag var blott fem år och drömde om att bli författare. Om att skriva historier. Om att

Läs mer »