fbpx

Sista veckan före semester

Jag minns inte riktigt om jag hade semester förra sommaren? Jag var ju tre veckor i Berlin, men jag var inte helt ledig då. Plus att jag under fjolvåren hade mycket mindre jobb och inte var i behov av semester på samma sätt. Men i år ska jag faktiskt vara ledig. Mina uppdragsgivare vet att tre veckor framåt från och med fredag kommer jag inte att svara på några mejl (hur jag ska låta bli att läsa dem är ett mysterium, jag är alltid nyfiken!).

I dag pratade jag faktiskt i telefon med min största uppdragsgivare som jag jobbat för sedan årsskiftet. Vi pratade om hösten och hur mycket jag hinner och vill jobba för dem. Skönt att veta att det finns jobb. Frilansarens och företagarns eviga ångest är ju att en sällan vet hur läget ser ut nästa månad. Därför är jag så glad över att ha en så här stor kund. Att i dag få höra att de dessutom varit väldigt nöjda med mina texter och mitt sätt att jobba gjorde mig så klart extra glad.

Nu är det bara några få grejer att bocka av från to do-listan. Jag liksom riktigt ser hur slutet hägrar, inte mycket kvar nu! I bästa fall kan jag inleda semester kanske redan på torsdag. Vi får se. Men jag märker att jag verkligen behöver koppla bort jobbhjärnan ett tag. Däremot kommer jag ju att redigera Nationen men jag ser faktiskt jättemycket fram emot det. Sedan jag kom hem från min interrail har jag inte riktigt haft tålamod för att redigera, men snart är romanen det enda jag behöver tänka på!

Målbild just nu: att få hänga här, läsa böcker, inte ha bråttom någonstans.

Målbild just nu: att få hänga här, läsa böcker, inte ha bråttom någonstans.

Den här sista jobbveckan verkar också bli en riktigt bra vecka! I dag har jag äntligen (!) varit till simstadion för första gången i år. Hanna och jag simmade 1,5 kilometer, så skönt! Jag har också två lunchdejter inbokade med kompisar jag inte sett på länge och på torsdag ska vi se Jorden runt på 80 dagar på Raseborgs sommarteater. Mycket bra alltså.

En vecka in i juli kan jag också klappa mig på axeln över två mål/utmaningar jag bestämde mig för. Hittills har jag yogat varje dag och inte använt mobilen mer än 1,5 timme per dag. Däremot har jag ju maratonkollat Downton Abbey från Arenan, men lite balans i livet ska det ju vara! Väntar också febrigt på min nya cykel. Kan den inte komma nuuuu? Som ni vet är ju mitt tålamod noll.

Är du redan på semester eller ska du ha på semester? Och obs: som företagare är det ju inte så att jag får någon lön när jag är ledig, utan de veckor jag inte jobbar ska jag leva på de pengar jag dragit in alla andra veckor och månader. Men just det här året har det ju lyckligtvis gått bra på den fronten. Hoppas du också får vila upp hjärnan i sommar!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »