fbpx

Glad påsk

upload.jpg

Jag har läst flera som skrivit om att påsken är den bästa högtiden för att den är så kravlös. Inga julklappar som ska köpas, inga lika rigida traditioner som vid jul och vid god tur vackert vårväder. Vi har hängt på lande sen torsdag kväll och i dag har en hel hög släktingar varit på påsklunch. 

I går bakade vi skärgårdslimpa och fixade efterrätt (som tog över en timme att laga, hehe). I dag fixade vi ännu en skagen och djävulsägg och dukade. Lammet hade varit över natten i ugnen och serverades tillsammans med mammas vitlökspotatis och broccolini (min nya favoritgrönsak!) som jag fixade i ugn med lite salt, peppar och olivolja.  

upload.jpg

upload.jpg

upload.jpg

upload.jpg

upload.jpg

Jag har också plockat fram kameran för första gången sen resan, så kul att fota lite! På tal om foton så borde jag också gå igenom alla resebilder från Sydamerika. Ser faktiskt fram emot det, blir ju lite som att uppleva resan igen. Men jag tror att alla som fotar mycket vet känslan av att ha en massa oredigerade bilder… Varför blir det alltid så? 

För övrigt så har det varit så otroligt skönt att vara ledig. Jag har inte öppnat datorn mer än att kolla på serier (bloggar nu också från mobilen) och här mitt i skogen sover jag alltid så gott. I morgon kör vi tillbaka till Helsingfors och ska på staycation till Clarion. Tänker mig pool, badrockshäng och en god drink i skybaren. Och sköna hotellakan. Ska bli så lyxigt. Hoppas du haft en skön påsk och fått ta det lugnt! 

upload.jpg

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »