fbpx

Jag förstår verkligen inte

Jag bläddrar i mitt Facebookflöde och ser att Hufvudstadsbladet har delat en intervju med Maria Ohisalo, en av röstdrottningarna i riksdagsvalet. Ohisalo är forskare och har bland annat forskat om brödköer och fattigdom och verkar på många sätt som en otroligt smart, kunnig och påläst politiker. I artikeln säger hon bland annat: “Viktiga ämnen för den kommande valperioden är till exempel frågor kring mänskliga rättigheter och hur klimatet kommer att behandlas. Tas det på allvar? Också utbildningsfrågan är viktig med tanke på alla nedskärningar under föregående period.”

Men sen i slutet av artikeln står det “de gröna kvinnornas framgång ser Ohisalo som ett tecken på att tiden är inne för mer feministisk och grön politik” och reaktionerna låter inte vänta på sig. En massa människor beklagar sig och förfäras på Hbl:s Facebooksida. Det finns kommentarer som “Nej bevare oss väl från en dylik katastrof!” och “Snälla rara förstör inte Finland med dessa tokar!!”

P1010886.jpg

Jag vet inte ens varför jag blir upprörd men liksom jag förstår verkligen inte? Här har vi en påläst politiker som vill att de som har det allra sämst ställt i Finland ska få det bättre och samtidigt vill hon rädda klimatet. Uppenbarligen är det en katastrof. Som sagt: jag förstår verkligen inte. Måste väl sluta läsa kommentarsfält för medier, för när har det nånsin funnits ett vettigt kommentarsfält?!

Jag lugnar nerverna med att tänka på min kommande interrail som jag ska göra i juni! Det ska bli så roligt, bokade just färja över från Vasa till Umeå och hotell i Stockholm. Dessutom lyckades jag redan boka in dejt med några författarkollegor som bor i huvudstaden. Och så ska jag så klart till Lund för att hälsa på världens bästa Charlotte. Bilden här i inlägget är från Lund i maj i fjol. <3

0

3 svar

  1. Jag har också tänkt på det här så ofta, att vad är det som gör kommentarfält så out there? Vad har folk för issues med förändringar, det är som att varje uppmaning till att ens lite tänka om ska motarbetas oberoende vad det handlar om?! Och hur kan vissa människor tycka att de egna värderingarna alltid är de rätta fast allt liksom SKRIKER motsatt och forskare bevisligen säger att hallå? Nä, jag fattar heller inte. Själv går jag ju och tvivlar hela tiden så det känns som en naturlig del av mig att ständigt granska och ifrågasätta, även om jag säkert också befinner mig i nåt slags bubbla.

    1. Ja alltså mest är jag förvånad över folks oförmåga att tänka ett steg längre eller liksom försöka se saker och ting ur nån annans perspektiv. Håhå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »