fbpx

2019 – en sammanfattning

Det är årets sista dag, så vad passar väl bättre än att svara på de traditionella året som gick?! 2019 har periodvis känts tungt, men ändå har det ju på många sätt och vis varit ett jättebra år som slutar klart på plus. Jag har redan summerat året på Instagram med årets topp-nio, men nu djupdyker vi i frågorna! Tidigare års svar hittar du här.

processed_IMG_20190728_194628-01.jpeg

dassbygge.jpg

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?
Jag byggde ett dass! Reste till Sydamerika med min pojkvän (alltid varit själv tidigare). Skrev en essä. Fakturerade över 65 000 euro. Yogade 30 dagar i sträck. Föreläste på engelska om skrivande. Flög med simulator.

Genomdrev du någon stor förändring?
Min nya jobbrutin som jag började med i augusti, alltså jobb-jobb måndag och tisdag och kreativa dagar resten av veckan. Nu måste jag bara lära mig att ta bättre vara på de kreativa dagarna. I slutet av året flyttade också Markus in här i min etta, så det om något är väl en stor förändring? Nu bor vi liksom ihop?!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Malin fick sin resebebis och många bekanta har också fått barn.

Vilket datum från 2019 kommer du alltid att minnas?
Jag brukar minnas en massa datum men från i år minns jag inget speciellt? Kanske 1.9 när essän publicerades? Var ju sjukt nervös inför det.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, och så glad över att jag fått svara så varje år jag fyllt i den här listan.

Vilka länder besökte du?
Argentina, Chile och Uruguay tillsammans med Markus i februari/mars. Under interrailen i juni var jag till Sverige, Danmark och Tyskland. I oktober fick jag hänga med Jennifer till Uppsala. I november blev det 2,5 vecka i Köpenhamn och Berlin. Mycket bra reseår med sammanlagt nio veckor på resande fot.

processed_IMG_20190219_162446-01.jpeg

processed_IMG_20190220_105557-01.jpeg

Bästa köpet?
Min elcykel! För tillfället står den på balkongen, men planen är nog att cykla under vintern. Så otroligt nöjd med den. <3

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Responsen på essän. Min elcykel. Alla mina vänner. Att jag lyckats boka Nylle för Nationens releasefest (skriv in den 27 mars i kalendern om du inte redan gjort det!).

Saknade du något under år 2019 som du vill ha år 2020?
Skrivglädje och kreativ ro. En bättre träningsrutin.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat mer, pussats med min kille.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Sovit dåligt. Tror jag aldrig sovit så skräpigt som i år? Är det inte ryggen som säger ifrån så är det tre miljoner tankar som snurrar runt. Hur blir man bättre på att sova? Brukade ju vara jättebra på sömn, men har liksom tappat det?

Bästa boken du läste i år?
Jag har märkt att jag efteråt tror att jag älskat en bok som jag sen märker att jag gett en fyra åt på Goodreads? Men här är några favoriter: Skiten av Ulla Donner, Allt jag inte kan säga av Emilie Pine, Keep going av Austin Kleon, Alla orden i mig av Karin Erlandsson, Klubben av Matilda Gustavsson.

IMG-20191030-WA0001-01.jpeg

Favoritprogram på TV?
Kan kopiera fjolårets svar rakt av: älskade Masterchef Australia och Tanssii tähtien kanssa. Skaffade Netflix i november och kollade på några serier där, men inget otroligt bra. Hmm.

Största musikaliska upptäckten?
Alla Spotify-listor? Har insett att vad man än vill lyssna på finns det en lista för det. Tack internet för detta. Är ju sämst i världen på att lyssna på musik eller framförallt att upptäcka ny musik.

Vad var din största framgång på jobbet 2019?
Mitt faktureringsrekord! Att jag nu för femte året i rad drivit denna one woman show framgångsrikt med nöjda och återkommande kunder. På skrivfronten måste ju essän ses som en enorm framgång. Massvis med fin respons samt ett av årets mest lästa innehåll på Svenska Yles kultursidor!

Största framgång på det privata planet?
Att jag blivit sambo igen. Och att jag yogat så aktivt! <3

processed_IMG_20190710_195909-01.jpeg

processed_IMG_20190125_154529-01.jpeg

Vad spenderade du mest pengar på?
Min elcykel! Resorna! Bostadslånet! Alla bra grejer att använda pengar på.

Något du önskade dig och fick?
Flytta ihop. <3

Något du önskade dig och inte fick?
Bättre kondition, vinst i Hans Ruin-essätävlingen, arbetsstipendium från Kulturfonden (fick däremot 3000 euro, tack!).

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?
Var på escape room med Markus, Jennifer och hennes kille + pizza efteråt. Mycket bra!

Karoketaxi!

Karoketaxi!

Födelsedagskräftis några dagar innan riktiga dagen.

Födelsedagskräftis några dagar innan riktiga dagen.

Vad fick dig att må bra?
Mys med Markus. Häng med Jennifer. Mina vänner i allmänhet. Yogan!!

Vem saknade du?
Alla vänner som bor på annat håll än jag. Ibland kan jag sakna min mormor fastän det är över tio år sedan hon dog. Skulle vilja att hon skulle få se allt som händer i mitt liv.

De bästa nya människorna du träffade?
Alla via Friday Lab. Vilket gäng med så mycket kärlek och klokskap!

Mest stolt över?
Att essän blev så läst och älskad. Att jag gjort faktureringsrekord i företaget. Att jag yogat så regelbundet som jag gjort.

Högsta önskan just nu?
Att jag ska få i gång en fungerande skrivrutin och komma vidare med mina skrivprojekt. Att jag ska få ett stipendium för mitt skrivande. Att någon vill översätta Nationen till ett annat språk. Att Nationen säljer bra och når ut också i Sverige. Att Nationen får ett fint mottagande och fina recensioner.

Vad tänker du göra annorlunda under 2020?
Skapa bättre skrivrutin och ta bättre hand om min kropp.

***

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »