fbpx

Tio tankar om december

Den första december och första advent svischade förbi och här på bloggen blir det ingen julkalender eller något annat juligt, i stället är det dags för min nya tradition: tio frågor och tankar om den kommande månanden. Nu kör vi!

Första tanken under månadens första morgon:
Var det nödvändigt att dricka riktigt så många flaskor skumpa igår? Var hos Frida på brunch från 15.30 till 2.30 haha. Men så roligt. <3

Jag ska jobba med:
Det vanliga: skriva några artiklar för Y-Studio och några översättningar. Inget nytt och spännande den här månaden.

Jag ska skriva:
Fortsätta redigeringen av min chicklit! På grund av att jag blev sjuk så tappade jag lite tråden och sedan var jag tvungen att fokusera på Nationen för att jag hade lovat skicka in manuset inom november. Men ärligt sagt är jag lite skrivtrött just nu. Eller kanske bara trött-trött. Längtar efter inspiration.

Maträtt jag vill testa:
Frida visade några kokböcker i går med recept som såg jättegoda ut. Typ kikärtssoppa? Ska be henne fota recepten.

Den här boken ska jag läsa:
Jag ska äntligen läsa klart Blynätter av Anna Jakobsson Lund och så Glasvaggan av min förlagskollega Henna Johansdotter. Har också lånat en bok från bibban som någon rekommenderade, Reasons to stay alive skriven av Matt Haig. Vet egentligen inget om boken så det ska bli spännande!

Det enda jag önskar till jul är snö! Så här fint var det i fjol. &lt;3

Det enda jag önskar till jul är snö! Så här fint var det i fjol. <3

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:
Kommer inte på något speciellt nu? Känns som att det inte händer så mycket stort och spännande den här månaden?

En målsättning som är möjlig att nå:
Att få i gång en yogarutin igen. Jag föll lite av kälken när jag blev sjuk för två veckor sen, men jag vet hur mycket bättre jag mår när jag yogar.

Jag är mest kluven till:
Att jag känner mig lite glädjelös för tillfället. Var det bara november eller är det nåt annat? Saknar mig själv.

Det här ger mig energi just nu:
Vänner, kramar och pussar av han jag älskar.

Det här ser jag mest fram emot:
Att få vara ledig och slappa på julen – ska till lande som vanligt. Och så ska Jennifer och jag bo en natt på hotell, längtar verkligen efter det. Kommer att bli värsta lyxdygnet! <3

***

Så hej på dig december, vi ska väl göra det bästa av den här månaden också? Vad har du som läser för planer nu i december? Hundra deadlines och massa stress eller julmyser du dig hela vägen fram till den tjugofjärde?

4 svar

  1. Årets december blir mycket mindre stressig än många tidigare när jag ”får” vara arbetslös och mysa med familjen istället 😎✌🏼
    /Lagombackan-Sandra

  2. Åh mys med decemberlistan <3 Ska kopiera din lista och fylla i den även denna månad. Så kul att blicka tillbaka sen då. Känner mig förresten igen i det där trötta / gråa känslan. Tror det går över nu när december och myset drar igång allt mer och vips kommer solen fram igen. Kram på dig vännen!

    1. Jee vad roligt att du också vill fylla i den! <3 Ja vi hoppas att bådas humör lyfter lite nu! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

företag & frilans

Välkommen till min nya sajt!

Hej, Kugge här. Kugge som skriver. Du kanske inte längre minns mig för det är så länge sedan jag skrivit något (om vi med något avser den här bloggen). Så länge att jag knappt själv minns hur det

Läs mer »