fbpx

Glider in i 2019

2019, nu är du äntligen här! Jess! Inte för att det var något fel på 2018 heller men årets sista dagar hasade jag mest runt hemma och gjorde ingenting och det betyder att jag nu är mer än taggad på det nya året. I motsats till tidigare år har jag faktiskt någorlunda bra koll på jobbläget och vet ungefär hur mycket jag kommer att fakturera de kommande månaderna. Känns jätteskönt eftersom jag oftast inte har nån aning.

I dag sitter jag första gången på kontoret på över två veckor och det kändes nästan pirrigt att komma hit. Som om jag skulle gå till ett “riktigt” jobb där en chef väntar på att jag dyker upp. Men den enda chefen som förväntar sig nåt av mig är jag själv och jag är så glad att det är så. Nu i januari fyller mitt företag faktiskt fyra år och det betyder att min företagarpensionsavgift snart höjs (de första fyra åren är det rabatt). Så att dra in pengar är verkligen viktigt.

upload.jpg

Jag har en hel del planer för bloggen, livet och skrivet som jag skriva om den kommande veckan. Jag har faktiskt just printat ut Sandramarias ursnygga kalender och jag tänkte att det ska bli min bloggkalender – alltså att jag har nån sorts plan om vad jag ska blogga om och när. Har oftast tusen idéer men sen blir det inte av, så nu tänkte jag att jag ska försöka få nån ordning på det. Känns också bra att ha en pappersplanering för nåt så digitalt som en blogg.

För första gången på nåt år har jag också en fysisk papperskalender som jag köpte av en kontorskollega. Har ivrigt fyllt i den och älskar överlag att se och planera hur det här året kommer att bli. En av årets höjdpunkter kommer redan nästa månad när Markus och jag ska iväg på resa. Kanske du kan gissa vartåt det bär?

Jag hoppas du har haft en fin start på det nya året och att du också under 2019 vill fortsätta att hänga på min blogg. Gott nytt år!

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

Berlin

Jag mötte våren i Berlin

”Va, är du inte i Berlin?””Hur var Berlin?” Nu är det över en månad sedan jag kom hem från vårens resa till Sverige och Berlin. Den första tiden tillbaka i Helsingfors fick jag förvånade frågor av människor som

Läs mer »
företag & frilans

Kugge inleder sitt tionde verksamhetsår som företagare

I nio år har Michaela ”Kugge” von Kügelgen framgångsrikt drivit sitt företag. Efter sju år som Pinions kb heter företaget numera Kugge skriver AB. Ett namn som väl beskriver det von Kügelgen i första hand gör – skriver.

Läs mer »