fbpx

Full fart och ljusmålningar

Stor konst från gårdagens fotokurs.

Stor konst från gårdagens fotokurs.

Måndagen kom och gick och veckans planer blev obloggade så i dag får vi låtsas att det är måndag fastän det är tisdag. Just nu har jag många olika jobb och projekt på gång så arbetsdagarna på kontoret koncentrerar jag mig fullt på jobba undan allt så fort som möjligt. Alla som läst den här bloggen noggrant minns att jag brukar jobba enligt devisen “bäst att göra undan allt genast för du har ingen aning om vad som händer i morgon eller nästa vecka” – vilket har bevisats mer än en gång. Så här ser den här veckan ut:

Måndag:
Skrev klart två artiklar, korrade artiklar jag översatt och hade möte på Utbildningsstyrelsen (jobbar alltså med ett projekt för UBS i vår). Sedan var det dags för sista dagen av fotokursen och vi gjorde ljusmålningar, helt sjukt roligt! Och så ännu handboll och yogautmaning på kvällen. En full dag!

Tisdag:
Fix med en artikel, bokade intervjuer, jobb med UBS-projektet, skrev en bloggtext som ska publiceras senare, lunch med Lisen (som inte blev av förra veckan). Och i kväll är det dags för första sessionen av Friday Lab som jag lite hux flux anmälde mig till!

Onsdag:
Waffle Wednesday på kontoret, tema Instagram. Kom du också om du kan! All info står på finska, men det lär ska gå på engelska! Sedan ska jag göra en telefonintervju, skriva artikeln, luncha med en kompis jag inte sett på länge, jobba med UBS-projektet och nolla hjärnan med BodyCombat på kvällen.

Torsdag:
Har en intervju inbokad på morgonen. Ska göra den, förhoppningsvis skriva ett utkast till artikeln och sedan ska jag åka i väg på Mediespråkskryssning till Stockholm! Jag fick ett stipendium från Publicistförbundet så jag får åka gratis. Tack!

Fredag:
Seminarier under Mediespråk. Tänker också smita ut till Stockholm för att gå på Fotografiska.

Lördag & söndag:
Färjan anländer till Helsingfors på lördag morgon och sen är planen att mest kramas med Markus (ifall han inte ska på jobbresa, lite oklart) och göra absolut ingenting resten av helgen. På söndag kväll ska jag till Allas Sea Pool med Lina. Fick en gratis gång som julklapp av Wonderland, tack! <3

De här ljusmålningarna var så sjukt roliga att göra. Vi hade en slutartid på 15 sekunder och så lekte vi med ficklampor för att skapa olika ljusfenomen i bilderna. Minns inte när jag senast varit lika ivrig, haha.

De här ljusmålningarna var så sjukt roliga att göra. Vi hade en slutartid på 15 sekunder och så lekte vi med ficklampor för att skapa olika ljusfenomen i bilderna. Minns inte när jag senast varit lika ivrig, haha.

Så ytterligare en fullspäckad vecka med mycket roligt. För övrigt har jag sån enorm identitetskris med den här bloggen (igen!). Vad vill jag? Vad borde jag? Eller nej, strunta i vad jag borde, Elin skrev ett bra inlägg om det. Att en faktiskt kan och ska strunta i vad som är rätt eller smart att göra. Allt det där som finns på “borde göras”-listan. Jag borde väl ha ett snyggare Instakonto med en bättre strategi och uppdatera oftare. Jag borde bli bättre på SEO om jag vill att fler ska hitta till bloggen (eller eh, jag borde börja med SEO). Jag borde säkert göra en massa olika grejer men det känns inte som att jag skulle göra en enda av de där grejerna för att jag vill, utan för att jag borde.

Orsaken till att jag gick med i Friday Lab handlar om det jag skrev om när jag skrev om mina målsättningar för 2019. Jag känner att nåt saknas, att jag står inför nåt stort men vet inte riktigt vad. Jag älskar ju den här bloggen men ibland “glömmer” jag varför jag ens bloggar. Skriver jag för att jag tycker att det är kul eller för att jag “borde” skriva om just en viss sak? Antagligen är det en blandning av bägge och jag har säkert bara en svacka just nu, men ändå. Jag blir tokig!

Men äh, nu ska jag sluta med att låta dig kära läsare vara min slaskhink för lösa tankar jag inte lyckats bli klok på. Men om du vill göra mig glad så får du väldigt väldigt väldigt gärna berätta vad du allra helst vill läsa om här. Så kanske det hjälper mig lite på vägen. Eller bara svara på frågan: varför läser du min blogg?

0

9 svar

  1. Hamnade in på bloggen av en slump ursprungligen och sedan har jag blivit fast. Är branschkollega (nystartad dito) i Stockholm och gillar framförallt att återvända precis de här dagarna när du skriver rakt ut precis som saker och ting är och känns! Jag uppskattar ärlighet och autenticitet och tycker att det är befriande att läsa om din vardag som företagare och att du delar med dig också just av de här stunderna när inte allt är 100 %, man går och grubblar och analyserar utan att riktigt veta exakt vad det skaver. Så är det ju ibland – livet. Tycker det är härligt att det får ta plats i bloggen.

    1. Men åh, du vet inte hur glad jag blev över denna kommentar! <3 Tack! Och vad spännande att du nyligen startat eget. Du har en jättefin sida och verkar vara ett riktigt proffs. Heja!

  2. Va spännande med Friday lab. Är också lite sugen på det. Förstår och relaterar till alla tankar om sånt man ”borde göra” – gällande SEO så känns det som att listan över saker att lära sig där är oändlig. Man får ta ett djupt andetag och beta av en sak i taget. ☺️ Och inte glömma bort att man skriver för att man tycker om att skriva och det är väl där mest fokus borde ligga egentligen. Men det är svårt.
    Eftersom jag skriver själv så skulle jag tycka om att läsa ännu mer om dina tankar kring skrivande: skrivtips, skrivprocessen och hur du håller igång motivationen. Om att vara egenföretagare. Sådana saker. Men jag gillar också att läsa kravlösa vardagsinlägg, och allmänna funderingar kring livet i största allmänhet.

  3. Va spännande med Friday lab. Är också lite sugen på det. Förstår och relaterar till alla tankar om sånt man ”borde göra” – gällande SEO så känns det som att listan över saker att lära sig där är oändlig. Man får ta ett djupt andetag och beta av en sak i taget. ☺️ Och inte glömma bort att man skriver för att man tycker om att skriva och det är väl där mest fokus borde ligga egentligen. Men det är svårt.
    Eftersom jag skriver själv så skulle jag tycka om att läsa ännu mer om dina tankar kring skrivande: skrivtips, skrivprocessen och hur du håller igång motivationen. Om att vara egenföretagare. Sådana saker. Men jag gillar också att läsa kravlösa vardagsinlägg, och allmänna funderingar kring livet i största allmänhet.

    1. Ja det ska bli sjukt intressant att se vad 90 dagar med det här Friday lab-gänget kan ge! Och tack för dina kloka och jordnära tankar, det är ju just därför jag skriver: för att jag tycker om det och för att jag här på blogenn får göra precis som jag vill.

      Och ja, vill absolut ha mer skrivtips etc på bloggen men såna inlägg tar oftast tid och de senaste månaderna har tid tyvärr varit en bristvara. Men men men: allt det där du vill läsa om är ju sånt jag också VILL skriva om! Och skönt att höra att också de kravlösa vardagsinläggena fungerar!

      Tack för din kommentar! <3

  4. Jag tycker om att bloggen är en blandning av ditt liv, ditt jobb och ditt skrivande. Eftersom jag är egenföretagare med skrivdrömmar passar det mig utmärkt och jag gillar när du delar med dig av din vardag och dina tips. Tycker om att läsa bloggar där jag känner att jag gärna skulle vara kompis med den som skriver och det tänker jag ofta hos dig.
    Jag var med i den första Friday Lab-gruppen i höstas och det var fantastiskt! Hoppas er grupp blir lika bra som vår! Och att vi ses på något gemensamt Lab-event framöver. 🙂

    1. Alltså nu blev jag så glad, åh vilken fin kommentar. Tack! <3 Och ja, ser verkligen fram emot att se vad Friday lab kommer att bjuda på och hoppas också det blir några alumn-events senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hej!

Det är jag som är den där Kugge som skriver, men på riktigt heter jag Michaela von Kügelgen (ifall du undrar varifrån det där med Kugge kommer). 

Jag är författare, frilansjournalist och företagare bosatt i Helsingfors, Finland.

Du har hittat till rätt sajt om du tycker om att skriva, kanske drömmer om författarskap eller är företagare. 

Det här hörnet av internet handlar nämligen allra mest om att skriva och driva företag – ur mitt perspektiv.

Mina böcker

Relaterade blogginlägg

skriva

Vi har en litterär agent

Redan ifjol sa Anne att vi ska testa på att skicka deckaren till en litterär agent innan vi skickar till förlag. För ett par år sen hade jag kontakt med en svensk agent för min chicklit (den som

Läs mer »
drömmar

Ett halvårsbokslut

Idag har jag mer eller mindre gjort min sista arbetsdag innan semestern. Innan jag kan ta 100 procent ledigt är det lite småsaker att fixa. Jag ska lämna in redovisningen för stipendiet jag fick från Kulturfonden för Sverige

Läs mer »